Sute de pasageri din România, afectați de greva pe un mare aeroport din Germania. Ce măsuri a luat TAROM

Sute de pasageri din România, afectați de greva pe un mare aeroport din Germania. Ce măsuri a luat TAROM
Publicat: 31/01/2024, 18:07
Actualizat: 31/01/2024, 19:58

Personalul de securitate de pe aeroportul din Frankfurt, Germania, intră în grevă joi, 1 februarie, astfel că cele șase curse din orarul oficial de zbor spre și dinspre București va trebui să fie reprogramate.

Greva personalului de pe aeroporturile din Germania, anunțată în cursul zilei de miercuri, va avea efecte și asupra zborurilor TAROM, au anunțat reprezentanții companiei naționale.

Astfel, greva personalului de securitate de pe aeroportul din Frankfurt, ce se va desfășura în cursul zilei de joi 1 februarie, va conduce la imposibilitatea de a opera cursele TAROM RO301 / RO 302.

Conform programului de zbor de pe Aeroportul Internaţional „Henri Coandă” Bucureşti, pe 1 februarie ar fi urmat să decoleze/aterizeze șase curse pe ruta Frankfurt, dintre care două ale Tarom și patru ale Lufthansa, respectiv:

Plecări:

  • 6:00 AM               LH1423  – Lufthansa
  • 8:35 AM               RO301  – Tarom
  • 2:45 PM               LH1419 – Lufthansa

Sosiri

  • 2:00 PM               LH1418 – Lufthansa
  • 2:40 PM               RO302  – Tarom
  • 11:45 PM            LH1422 – Lufthansa

Pentru acestă cursă, Tarom a folosit aeronave Boeing 737-700, cu 116 locuri (14, clasa Business, 102, economic), iar Lufthansa, Airbus A320-214, cu 144 de locuri, dintre care 12 la clasa Business.

Sindicatul Verdi a convocat o grevă de avertisment  a personalului de securitate, iar circa 25.000 de angajați vor întrerupe activitățile de dimineață până la miezul nopții, conform publicației Frankfurter Rundschau. Sindicaliștii sunt nemulțumiți de condițiile de lucru și de nivelul salarizării.

Principalele aeroporturi afectate vor fi cele din Frankfurt, Hamburg și Berlin, dar s-ar putea înregistra perturbări ale curselor aeriene și pe alte aeroporturi, în special în Bremen, Hanovra, Koln, Düsseldorf, Leipzig, Dresda, Erfurt și Stuttgart.

Din informațiile de pe grila de zbor, din cauza grevei ar fi putut să fie afectată și cursa Wizz Air de la Hamburg cu sosire pe Henri Coandă, respectiv zborul W43096, programat la 12:15 AM. Zborul este efectuat în mod normal cu o aeronavă Airbus A321-231, cu 230 de locuri.

„Nu există niciun zbor afectat spre/dinspre România, din informațiile disponibile până acum”, au precizat reprezentanții Wizz Air, miercuri seara, la solicitarea Gândul.

Cursa de plecare de pe Otopeni nu este afectată, fiind programată o dată la două zile, respectiv pe 2 februarie.

Măsuri pentru protejarea pasagerilor

„Asemenea altor companii aeriene și a pasagerilor acestora și TAROM, alături de călătorii săi de pe zborurile mai sus menționate, îți va recalibra cursele pe fundalul grevelor declanșate în Germania. Deși situația generată este independentă de activitatea sau voința operatorul aerian național, TAROM cere scuze tuturor pasagerilor potențial afectați și ia deja măsuri care să îi protejeze”, a anunțat TAROM.

Conform comunicatului transmis, compania a demarat acțiunile pentru a micșora pe cât posibil impactul pe care această situație l-ar putea avea în planul de călătorie al pasagerilor respectivelor zboruri. Aceștia vor putea alege reprogramarea pe cursele TAROM RO301 / RO 302 din 02 februarie 2024 (a doua zi după grevă) sau vor putea alege să primească rambursarea valorii biletelor de zbor.

„Pasagerii aflați în această circumstanță sunt rugați, astfel, să se adreseze Call center-ului TAROM și să apeleze oricare din numerele de telefon: (004) 021 9978, (004) 0800 500 131 (TelVerde) sau (004) 0371 529 000 pentru a alege dintre variantele identificate, același tip de informație îl pot comunica inclusiv prin email la adresa [email protected], respectiv [email protected] sau agenției emitente”, potrivit companiei.

Compania Naţională de Transporturi Aeriene Române – TAROM a fost înfiinţată în anul 1954 şi îşi desfăşoară activitatea sub autoritatea Ministerului Transporturilor, fiind membră a Alianţei SkyTeam din 25 iunie 2010.

Transportatorul Național al României deține o flotă de 18 aeronave și are în portofoliul său 70 de destinații operate cu aeronave proprii sau deservite de partenerii săi code share. Din anul 1993, TAROM este companie membră a Asociaţiei Internaţionale a Transportatorilor Aerieni (IATA).

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
6 sfaturi pentru o viață cât mai lungă de la un bărbat de 110 ani....
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
Ce trebuie să mâncăm pentru a ne feri de cancer: „Evitați aceste două lucruri!”
Locul de poveste din România care i-a cucerit inima lui Karen, o turistă din SUA:...
VIDEO. Viteza l-a ucis pe Florin de ziua numelui său. Drama tulburătoare a tânărului de...
Sâmbătă a început distribuirea pensiilor pentru luna mai. Anunțul a fost dat de directorul Poștei...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
INTRĂ BANII pe card de astăzi, 29 APRILIE. Informația confirmată oficial în direct la TV:...
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Vestea tristă a momentului pentru Prințul Paul de România. Momente grele pentru descendentul familiei regale
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
Secretul Laurei Cosoi în timpul sarcinii! Cum reușește să se mențină într-o formă de zile...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Un copil a găsit o piesă rară de Lego pe o plajă din Marea Britanie