Costin Iordache este noul director general al TAROM. El ocupase câteva luni postul înainte de numirea Bogdan Popescu, care a demisionat în decembrie

Costin Iordache este noul director general al TAROM. El ocupase câteva luni postul înainte de numirea Bogdan Popescu, care a demisionat în decembrie
Publicat: 08/01/2024, 17:33

Consiliul de Administrație al Companiei Naţionale de Transporturi Aeriene a României (TAROM) l-a numit pe Costin Iordache în funcția de director general, după ce fostul titular, Bogdan Popescu, numit în octombrie, a demisionat în decembrie. Costin Iordache a ajuns din mediul privat la TAROM în octombrie 2022, în funcția de de director financiar, ulterior director general între ianuarie și octombrie 2023, când a fost numit director economic.

Costin Iordache este director general interimar al TAROM începând de marți, 9 ianuarie, în urma deciziei Consiliului de Administrație al companiei din ședinșa de vineri, 5 ianurie. El ocupă funcția de director economic al TAROM din 16 octombrie, când Consiliul de Administrație al Companiei TAROM l-a numit pe Bogdan Popescu în funcția de director general, iar pe Narcis Obeadă, în funcția de director comercial. Bogdan Popescu și-a dat demisia din funcția de directorul general în luna decembrie.

Anterior, Costin Iordache a mai avut un mandat de director general interimar în perioada ianuarie-octombrie 2023. Costin Iordache fusese numit aproape fix in urmă cu un an, pe 4 ianuarie, în aceeași funcție, după ajungerea la termen a contractului de mandat al directorului general CEO – Mihăiță Ursu, funcție deținută de acesta în ultimul an calendaristic și în perioada iunie 2020 – iunie 2021.

Obiectivul mandatului

Costin Iordache este absolvent al Academiei de Studii Economice, cât și al programului Leadership Excellence, din cadrul Univerității Berlin. Domnul Iordache are o experiență de peste 18 de ani în companii de renume național și internaţional, precum ABN AMRO BANK, Romtelecom sau Telekom Group.

„Membrii Consiliului au apreciat în luarea deciziei atât contribuția directă a domnului Iordache la stabilizarea activității TAROM pe durata mandatului său anterior de director general (ianuarie-octombrie 2023), cât și modul în care acesta a făcut echipă în calitate de director financiar, în noua structură de top management a TAROM și, alături de directorul comercial și cel general, a reușit să conducă compania într-o faza importantă a planului de restructurare – obiectiv principal pe care mandatul actual continuă să îl vizeze, urmând derularea următoarelor etape, cu scopul de a revitaliza şi de a optimiza activitățile companiei”, se arată în comunicatul companiei cu capital majoritar de stat.

Consiliul de Administrație al Companiei TAROM a luat în calcul asigurarea continuității activității companiei și a planului de restructurare asumat de management.

„Mandatul domnului Costin Iordache debutează efectiv din prima zi în care Bogdan Popescu, fost director general TAROM, își încheie activitatea în companie. Astfel toate deciziile luate la cel mai înalt nivel de management sunt continuu asigurate de către directorii generali ai companiei, care reprezintă politica asumată a companiei, a Consiliului de Administrație al TAROM și a statului roman reprezentat de Ministerul Transporturilor si Infrastructurii, în calitate de acționar al TAROM. Obiectivul principal al echipei de management rămâne implementarea planului de restructurare ce va conduce la revitalizarea companiei și transformarea ei într-o organizație profitabilă și modernă, inclusiv acelor etape ce presupun anterior aprobări din partea forurilor externe”, conform comunicatului companiei.

TAROM, înfiinţată în anul 1954, îşi desfăşoară activitatea sub autoritatea Ministerului Transporturilor, fiind membră a Alianţei SkyTeam din 25 iunie 2010.

Capitalul social al TAROM este deținut:

  • 97,22% din acţiuni sunt deţinute de statul român, reprezentat prin Ministerul Transporturilor,
  • 0,08% din acţiuni sunt deţinute de Societatea de Investitii Financiare „Muntenia” S.A.
  • 1,24% din actiuni sunt detinute de Regia Autonomă „Administrația Românp a Serviciilor de Trafic Aerian – ROMATSA R.A.
  • 1,46% din actiuni sunt detinute de Compania Națională „Aeroporturi București” S.A.

Transportatorul Național al României deține o flotă de 18 aeronave și are în portofoliul său 70 de destinații operate cu aeronave proprii sau deservite de partenerii săi code share. Din anul 1993, TAROM este companie membră a Asociaţiei Internaţionale a Transportatorilor Aerieni (IATA).

CITIȚI ȘI:

EXCLUSIV | Sorin Grindeanu l-a demis pe Mihăiță Ursu, directorul general TAROM. Cine este noul șef interimar al companiei

EXCLUSIV | Directorul general TAROM, acuzat că vrea să păcălească Guvernul României și Comisia Europeană: ”Planul de restructurare este o concediere colectivă mascată” (ÎNREGISTRARE-SURPRIZĂ)

Madalina Prundea
Absolventă a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Departamentul de Limbi Moderne Aplicate din cadrul Facultății de Litere, Mădălina mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Sunt extratereștrii pe K2-18b? Telescopul James Webb a fost îndreptat spre planeta pe care au...
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Localitatea care a dispărut de pe harta României. În 2002 mai avea doar 3 locuitori
I-a ÎNNEBUNIT pe toți bărbații! Imagini de vis cu vedeta! Are trup de zeiță la...
De ce este bine să mănânci pește de Florii. Conform tradiţiei, îţi poate aduce un...
VIDEO. Viteza l-a ucis pe Florin de ziua numelui său. Drama tulburătoare a tânărului de...
Sâmbătă a început distribuirea pensiilor pentru luna mai. Anunțul a fost dat de directorul Poștei...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
Niciun șofer din România NU MAI SCAPĂ. S-a dat ordin la Poliția Română: Desfășurăm FORȚE...
Netflix, o mare lovitură cu această producție. Milioane de utilizatori au fost încântați
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Vestea tristă a momentului pentru Prințul Paul de România. Momente grele pentru descendentul familiei regale
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
Secretul Laurei Cosoi în timpul sarcinii! Cum reușește să se mențină într-o formă de zile...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Harriet Quimby, prima femeie care a traversat în zbor Canalul Mânecii