Sute de romi s-au strâns la o JUDECATĂ țigănească după ce o fetiță de 14 ani a fost vândută cu 35.000 de euro. Ce preț a avut „taxa de rușine”

Sute de romi s-au strâns la o JUDECATĂ țigănească după ce o fetiță de 14 ani a fost vândută cu 35.000 de euro. Ce preț a avut „taxa de rușine”
Publicat: 31/03/2024, 07:00
Actualizat: 31/03/2024, 09:37

Peste 200 romi s-au adunat la Chiajna, în județul Ilfov, pentru a participa la un stabor organizat în comunitatea de romi după ce o fată în vârstă de 14 ani ar fi fost vândută unei familii din orașul dâmbovițean Răcari. După mai multe certuri legate de așa-zisa cinste a copilei, tranzacția a fost anulată și a fost nevoie de intervenția unui bulibașă pentru a preveni o adevărată bătălie.

Cu toate că tradiția căsătoriilor aranjate între copii, în comunitățile de romi, a generat numeroase discuții în spațiul public, care s-au soldat cu dosare penale, în mediul rural obiceiul s-a păstrat. Diferența o face faptul că vânzarea fetițelor se face acum cu mai multă discreție, în așa fel încât să nu atragă atenția autorităților.

Un astfel de caz ar fi avut loc, recent chiar în apropiere de București, unde o familie de romi din Răcari, care intenționa să însoare un băiat de 16 ani, ar fi cumpărat o copilă de 14 ani, din Chiajna. Potrivit unor surse Gândul, liderii clanului din Răcari s-ar fi înțeles cu părinții fetei să plătească suma de 35.000 de euro, urmând ca nunta să aibă loc în curând.

Sursa neînțelegerilor

Sursele citate au precizat că, la scurtă vreme, între cele două familii ar fi apărut neînțelegeri din ce în mai mari, după ce familia băiatului ar fi anunțat că ceremonia nu mai poate avea loc în condițiile în care ar exista informații certe cu privire la faptul că viitoarea mireasă nu mai este virgină.

Ca urmare, după mai multe discuții pline de tensiune, copilul ar fi ajuns în cabinetul unui medic ginecolog care, după un consult sumar, le-a garantat atât părinților, cât și viitorilor socri că himenul este la locul lui și pacienta este încă virgină.

Consultul s-ar fi făcut la un cabinet particular, în condițiile în care unitățile de medicină medico-legală nu mai eliberează, contra cost, așa numitele certificatele de virginitate. Acestea au fost scoase în afara legii, dacă examenul medical nu se face la cererea polițiștilor sau procurorilor, în contextul unui dosar penal care vizează infracțiuni de natură sexuală.

Cum s-a evitat o baie de sânge

Totuși, părinții băiatului au spus că vor să anuleze nunta, motiv pentru care, între clanuri, a izbucnit un conflict, mai ales că neamurile fetei apucaseră să încaseze banii.

Din acest motiv, spun sursele Gândul, ar fi fost nevoie să se apeleze la un bulibașă care să împartă dreptatea în așa fel încât să fie evitată o baie de sânge. Staborul (judecata țigănească) ar fi fost organizat la Chiajna, săptămâna trecută, iar la așa-zisul proces ar fi participat în jur de 200 de persoane, membri ai ambelor clanuri.

Sursele citate au precizat că în urma procesului s-ar fi decis ca familia fetiței să returneze părinților băiatului 20.000 de euro din cei 35.000 achitați anterior și să păstreze 15.000 de euro, sumă care ar trebui să acopere o așa numită „taxă de rușine”, pentru faptul că nunta a fost anulată.

CITIȚI ȘI:

Dezvoltatorii imobiliari din cea mai scumpă zonă a Capitalei, șantajați de fiul vrăjitoarei Mama Omida. Viorel Gongoi le cerea taxe de protecție uriașe

VIDEO. Halucinant: Stabor cu scandal în curtea Mitropoliei din centrul Iașului/ Romii voiau să jure pe Biblie că îngroapă un conflict, dar s-a lăsat cu bătaie/ Intervenție în forță a Poliției și jandarmilor

Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O tânără din Marea Britanie a venit să petreacă pe litoral, la Constanța, și spune...
Stațiunea montană din România care este unică în toată Europa. Puțini turiști de la noi...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Un fost ministru a fost filmat omorându-și în bătaie soția, într-un restaurant. Imaginile au stârnit...
Pensia uriașă pe care o are Iohannis! A răbufnit și a aruncat pe „masă” o...
Ai cumpărat mici de mangaliță din supermarketurile Lidl? Ce ingrediente conțin, de fapt
Sfânta şi Marea Joi din Săptămâna Patimilor. Tradiții, obiceiuri şi superstiţii în Joia Neagră sau...
Adevărul despre starea gravă a lui Florin Piersic! Breaking news!
Câți mici a cumpărat un român de 1 Mai! Oamenilor nu le-a venit să creadă:...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Rusia a recucerit oraşul Robotyne, principala aşezare eliberată de Ucraina în 2023
RISC MAJOR în spațiul cosmic! Un cercetător avertizează că „suntem LA LIMITĂ”
Se verifică BANII românilor. Statul te OBLIGĂ să anunți. Ai termen legal până pe 25...
Exclusiv. Mario Fresh, ipostaze rare! Ce i-a făcut Alexiei Eram
Cum arăta Gabriela Lucuțar, Regina Întunericului de la Chefi la cuțite, înainte de intervențiile estetice....
Ce plantă poate preveni cancerul? Are proprietăți miraculoase: elimină pietrele de la rinichi și tratează...
Florin Piersic, ajuns de urgență pe masa de operație! Care este starea de sănătate a...
"A făcut o mare greșeală că a renunțat la profesia de actor". Carmen Tănase, declarații...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Meteorologii anunță că vremea va fi schimbătoare în luna mai