Tensiune în centrele de vaccinare. Lt. col. dr. Valeriu Gheorghiță: “Niciun medic nu a fost plătit!”

Tensiune în centrele de vaccinare. Lt. col. dr. Valeriu Gheorghiță: “Niciun medic nu a fost plătit!”
Tensiune în centrele de vaccinare. Lt. col. dr. Valeriu Gheorghiță: “Niciun medic nu a fost plătit!”
Publicat: 15/03/2021, 14:40

Lt. col. dr. Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID în România, a anunțat că medicii din centrele de imunizare nu au încasat niciun ban pentru activitatea pe care au prestat-o din 27 decembrie 2020.

Valeriu Gheorghiță susține că niciun medic din centrele de vaccinare nu și-a încasat drepturile cuvenite pentru munca pe care a depus-o, iar situația aduce, pe bună dreptate, nemulțumiri.

Am vorbit de mai multe ori și am prezentat această situație care îmi e adusă la cunoștință din teritoriu. Probabil s-au făcut deja demersuri, însă așteptăm. Toată lumea așteaptă să își primească plata, așa cum este firesc”, a spus lt. col. dr. Valeriu Gheorghiță.

Din ce știu, această problemă există la nivelul tuturor centrelor de vaccinare. Nimeni nu a fost plătit până la data actuală”, a adăugat medicul de la Spitalul Militar.

Tensiune în centrele de vaccinare. “Nu mai e o dorință atât de mare!”

Valeriu Gheorghiță a dezvăluit că din cauza faptului că există probleme cu plățile, mai mulți medici și-au pierdut încrederea și nu ar mai dori să se înscrie într-o echipă de vaccinare.

Sunt semnale pe care și eu le-am primit și le primesc în ședințele cu județele. Este o cerere pe care personalul vaccinator o are pe bună dreptate. Se așteaptă de destul de mult timp să fie efectuate aceste plăți. La debutul etapei a treia e important să se deschidă și alte centre de vaccinare și sunt semnale referitoare la scăderea încrederii că personalul va fi plătit și că nu mai e o dorință atât de mare pentru a se înscrie într-o echipă de vaccinare”, a precizat Valeriu Gheorghiță.

Lt. col. dr. Valeriu Gheorghiță: “Mai e problema legată de coordonatorii centrelor”

Nemulțumiți nu sunt doar medicii care vaccinează, ci și coordonatorii centrelor. “Mai e problema legată de coordonatorii centrelor, care sunt remunerați ca celelalte categorii de medici din personalul vaccinator, având responsabilități suplimentare. Din acest motiv, numărul celor care doresc să preia aceste responsabilități e mai scăzut”, a mai spus Valeriu Gheorghiță.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase