Tensiuni pe tema PUZ-urilor: „Domnule Nicușor Dan, ați alungat toți investitorii din București. Ne condamnați la mizerie”

Publicat: 24/09/2021, 12:04

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a declarat, vineri, în timpul ședinței CGMB, că a realizat, cu ajutorul unor arhitecți, o analiză a supendării PUZ-urilor de sectoare, din luna februarie. Consilierul PSD Marius Pavel a atras atenția că cei care au realizat analizele recunosc faptul că au fost făcute într-un timp foarte scurt.

„La sfârşitul lunii februarie, după cum ştiţi, am suspendat cele cinci PUZ-uri de sector. A fost atunci promisiunea de a face o analiză din ambele perspective, atât juridic, cât şi urbanistic, asupra acestor documentaţii”, a declarat Nicușor Dan, vineri, la începutul ședinței CGMB.

Consilierul PSD Marius Pavel i-a atras atenția lui Nicușor Dan că analizele au fost  realizate într-un timp foarte scurt.

„Blocajul existent în ceea ce privește urbanismul în București este însoțit de sute de autorizații nesemnate, mii de avize de mediu nesemnate, sute de avize pentru branșamente. Referitor la analiza pe care ne-ați transmis-o, arată încă de la început că a fost realizată într-un interval scurt și insuficient pentru tratarea ansamblului problemelor întâlnite”, a precizat Marius Pavel.

Ce se arată în analiza intrată în posesia Gândul

„Analiza a fost realizată într-un interval de timp scurt, insuficient pentru tratarea detaliată a  ansamblului problemelor întâlnite. Totodată, nu au putut fi cercetate în totalitate componentele documentaţiilor urbanistice în discuţie. Observaţiile formulate în Raport trebuie înţelese ţinând cont de aceste limite şi, fără îndoială, trebuie completate cu păreri avizate ale altor specialişti în urbanism şi în ştiinţe juridice, în vederea formulării – de către Primarul General al Municipiului Bucureşti – a unui  diagnostic cât mai corect în problema cercetată.

Totodată, atragem atenţia asupra necesităţii unei cercetări mai ample a problemelor în  cauză, care să implice o echipă de mai mari dimensiuni, într-o etapă următoare de analiză, al cărei scop este ameliorarea practicii urbanismului în Municipiul Bucureşti”, se arată în analiza cerută de Nicușor Dan, semnată de arhitecții Irina Popescu – Criveanu și Eugen Pănescu.

„Când intrăm în primărie vedem  mizeria din Cișmigiu”

Marius Pavel i-a mai atras atenția lui Nicușor Dan că nu a comunicat modalitatea prin care s-au ales cei doi arhitecți în elaborarea acestui raport.

„Domnule primar general, ceea ce faceți dumneavoastră este să goniți investițiile din București, vă spun de un an de zile. Ne condamnați la mizeria din București, când intrăm în primărie vedem  mizeria din Cișmigiu. Nu este normal, sunteți depășit de aceste atribuții”, a mai precizat Marius Pavel.