Teologul Cristian Bădiliţă: ”De ce trebuia să ne deștepte Moartea din moment ce Dumnezeu ne-a dăruit tuturor creier pe gratis și un vaccin”

Teologul Cristian Bădiliţă: ”De ce trebuia să ne deștepte Moartea din moment ce Dumnezeu ne-a dăruit tuturor creier pe gratis și un vaccin
FOTO - ilustrativ: Pixabay.com
Publicat: 20/10/2021, 08:53

Teologul Cristian Bădiliţă critică dur poziția BOR și AUR, de a îndemna oamenii să nu se vaccineze, fapt ce echivalează cu un îndemn la sinucidere colectivă. Mai mult, acesta subliniază că cei care au încurajat sfidarea pandemiei „ar trebui să le ceară morților iertare”.

Cristian Bădiliţă este doctor în istoria creştinismului antic, teolog, istoric, scriitor şi traducător recunoscut la nivel internaţional.

„Păcatul împotriva Sfîntului Duh (singurul neiertat de Dumnezeu) e păcatul împotriva darului Vieții. BOR și AUR, în etape diferite, i-au îndemnat pe români să disprețuiască moartea-COVID, să nu țină cont de realitate, fapt ce echivalează cu un îndemn la sinucidere colectivă.

Nu exagerez deloc și mai ales nu uit, așa cum nu uit votarea morții-iliescu-băsescu după 1990. Oamenii care-și respectă credința și darul memoriei nu uită. Cei care au nesimțirea amneziei ar trebui să le ceară morților iertare. Păcatul împotriva Duhului se plătește scump”, avertizează teologul pe Facebook.

„De ce trebuia să ne deștepte moartea din moment ce Dumnezeu ne-a dăruit tuturor creier pe gratis și un vaccin”

Cristian Bădiliță spune că doar moartea va deștepta poporul român, chiar dacă vaccinul ar putea să salveze viața oamenilor. Mai mult, teologul spune că liderii religioși au influențat foarte mult percepția populației cu privire la coronavirus și la efectele vaccinării, în contextul în care patriarhul Daniel nu a ieșit în public să se vaccineze, iar „BOR a tergiversat mult timp să își exprime un punct de vedere oficial cu privire la vaccinare”.

„Poporul român va ieși subțiat, poate ceva mai inteligent decît acum 2 ani. Dar de ce trebuia să ne deștepte Moartea din moment ce Dumnezeu ne-a dăruit tuturor creier pe gratis și un vaccin, tot gratis, menit să ne salveze?”

Țară predominant creștin-ortodoxă, România a ajuns pe primul loc la numărul deceselor zilnice de COVID-19, având totodată una din cele mai mici rate de vaccinare din Europa. Spre deosebire de alți lideri religioși patriarhul Daniel nu a ieșit în public să se vaccineze, iar BOR a tergiversat mult timp să își exprime un punct de vedere oficial cu privire la vaccinare.

Între timp, diverse figuri populare în rândul credincioșilor, dar neautorizate de Biserică, au lansat în spațiul public pseudo-teorii anti-vaccin care au infuențat negativ opinia publică.

România creștină a ajuns marți la un trist bilanț de 18.863 noi cazuri de coronavirus și 574 de pacienți decedați dintre care 528 erau nevaccinați.

ŞOC! Frumoasa campioană a ţării, desfigurată. Iubitul a strangulat-o şi a dat-o cu capul de...
Monica Davidescu, primele declarații despre divorțul de Aurelian Temișan
FOTO. Tania Budi, în costum de baie la 53 de ani! Imagini demențiale: a oprit...
Alimentul care sporeşte inteligenţa. TOP 8 mâncăruri pentru creier, potrivit dr. Mihaela Bilic
Caz terifiant! Campioana olimpică, ruptă cu bătaia de iubitul ei! Judecătorii nu l-au pus sub...
Germania anunţă lockdown naţional pentru persoanele nevaccinate. Vaccinarea obligatorie ar putea intra în vigoare
Noul model Volkswagen este SUV-ul perfect pentru români. Preț+GALERIE FOTO
BANCUL ZILEI – Un tip agață o stewardesă sexy de la Tarom
Un electrician a aruncat în aer liftul blocului în care locuia. Bărbatul voia să-și omoare...
Monica Davidescu, primele declarații despre divorțul de Aurelian Temișan
O ROMÂNCĂ se află printre cele mai frumoase FEMEI din întreaga lume. A FASCINAT, dar...
UE dă România în JUDECATĂ la Curtea Europeană de Justiție din cauza POLUĂRII
A venit acasă și a găsit o bijuterie înnegrită. Și-a evacuat imediat părinții: „Miroase a...
Vestea ȘOC a momentului în România: a fost găsit mort. Primele informații
Cea mai cruntă veste pentru absolut toată România: Este inevitabil
Raed Arafat spulberă speranțele tuturor românilor. Ce se va întâmpla de sărbători: „Oamenii trebuie să...
Schimbări majore pe piaţa RCA pentru şoferi. Preţurile de acum vor fi istorie
Veşti proaste pentru şoferi: Va ploua cu amenzi de 25.500 lei pentru cei care nu...