Timișoara, la un pas de starea de alertă și nu din cauza pandemiei. Motivul pentru care Primăria a fost amendată cu o sumă foarte mare

Timișoara, la un pas de starea de alertă și nu din cauza pandemiei. Motivul pentru care Primăria a fost amendată cu o sumă foarte mare
Primarul Timișoarei, Dominic Fritz / Sursa FOTO: Facebook.com/dominicprimar
Publicat: 21/02/2022, 23:00
Actualizat: 21/02/2022, 23:02

Timișoara este la un pas de starea de alertă din cauza gunoaielor de pe străzi, dar și a mizeriei. De altfel, din acest motiv, Primăria condusă de Dominic Fritz a fost amendată cu suma de 60.000 de lei.

„Starea de salubrizare în municipiul Timișoara lasă de dorit, pe domeniul public au fost identificate deșeuri. Măturatul stradal lipsește cu desăvârșire, frunze în putrefacție pentru că nu au fost colectate”, a precizat Luci Mușuroi, comisar-șef al Gărzii de Mediu Timișoara, citat de Realitatea.net.

De altfel locuitorii s-au săturat de tonele de deșeuri, mobilier rupt, coșuri pline de ambalaje și praf, astfel că au făcut numeroase reclamații.

„Timișoara este cel mai murdar oraș din România. Amenda aceasta trage un semnal de alarmă pentru ceea ce se întâmplă. Să pună mâna pe mătura și să curețe străzile”, a declarat Mihai Ritivoiu, prefectul județului Timiș.

În acest context, edilul Dominic Fritz a anunţat că în acest an va suplimenta cu 8 milioane de lei banii pe care municipalitatea îi plăteşte firmei care asigură curăţenia stradală în Timişoara.

FOTO – Realitatea Plus
Dragoș Tănase
Dragoș Tănase are o experiență de aproape 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2001, iar în 2002 se angaja deja la portalul Apropo.ro, care aparținea Agenției de știri Mediafax, citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase