Tineretul PNL București și-a ales un șef care a avut dosar la DIICOT pentru deținere de droguri. Denis Ilinescu, cercetat și pentru conducere fără permis

Tineretul PNL București și-a ales un șef care a avut dosar la DIICOT pentru deținere de droguri. Denis Ilinescu, cercetat și pentru conducere fără permis
Publicat: 12/07/2022, 16:31
Actualizat: 12/07/2022, 17:48

Noul președinte al tineretului de la PNL București este Denis Ilinescu, acesta preluând funcția după alegerile în care nu a avut un contracandidat. Tinerii liberali (TNL) au ales conducătorul în filiala cea mai puternică din țară, iar alegerile s-au desfășurat chiar în prezența președintelui PNL Nicolae Ciucă.

Propus de viceprimarul Capitalei Stelian Bujduveanu și susținut de șeful PNL București, Ciprian Ciucu, Denis Ilinescu nu a avut nicio emoție la alegeri.

Potrivit lumeapolitica.ro, Denis Ilinescu a fost vizat în 2018 de o anchetă penală pentru posesie de stupefiante. Pe 12 iulie 2018 erau depuse la camera de corpuri delicte a Poliței Române drogurile găsite asupra lui Denis Ilinescu, acum președinte al tinerilor liberali din București.

După trei luni, procurorii DIICOT au decis să nu continue urmărirea penală în cazul lui Denis Ilinescu. Procurorii au înregistrat cererea de confirmare a renunțării la urmărirea penală la Tribunalul București, pe data de 18.10.2018 constituindu-se dosarul 34726/3/2018. La 12 zile de la înregistrare, dosarul a primit termen și s-a soluționat favorabil.

Procurorii au confiscat marijuana găsită la Ilinescu

În ianuarie 2019, numele lui Denis Ilinescu a mai apărut într-un dosar la Tribunalul București. Judecătorii de la Secția I – Penală înregistrau dosarul nr. 2715/3/2019. În această cauză, DIICOT solicita confiscarea stupefiantelor găsite la Denis Ilinescu, pentru care s-a constituit dosarul în care ulterior s-a dispus neînceperea urmăririi penale.

Judecătorii au decis – pe 5 martie 2019 – să confiște drogurile pe care poliția le găsise în posesia lui Denis Ilinescu. Stupefiantele se aflau la acel moment la camera de corpuri delicte a IGPR.

Cum cazul privind drogurile găsite asupra lui Denis Ilinescu a fost închis, el nefiind pus sub acuzare pentru posesie de stupefiante, de pe portalul Tribunalului București au fost șterse, ulterior, dosarele în care apărea numele lui.

Deținerea și consumul de droguri sunt interzise în România. Potrivit Legii 143/2000, cumpărarea și deținerea de droguri de risc pentru consum propriu se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă. Dacă o persoană este prinsă cu droguri de mare risc pentru consum propriu, pedeapsa este închisoarea de la 6 luni la 3 ani.

În cazul în care o persoană este prinsă cu droguri de risc și anchetatorii ajung la concluzia că acestea erau doar pentru consum propriu, pot fi trimiși de către procurori la Agenția Națională Antidrog, care are competența legală de a-i integra în programe de detoxifiere, de reabilitare și integrare în societate.

Ilinescu, vizat de procurori și după ce ar fi condus fără permis

Noul lider al TNL București a intrat în 2020 în atenția procurorilor de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, pentru că ar fi condus fără permis. După o perioadă de anchetă, și acest dosar a fost închis de procurori, prin ordonanța 8047/P/2020, potrivit sursei citate.

Pe 24 martie 2021, a fost înregistrat la Judecătoria Sector 1 dosarul 11057/299/2021, prin care se cerea confirmarea renunțării la urmărirea penală. Peste o lună, pe 23 aprilie, judecătorul care a analizat cererea a confirmat ”soluţia de renunţare la urmărirea penală dispusă față de suspectul Ilinescu Andrei-Denis, (…), pentru săvârșirea infracțiunii de conducere a unui autovehicul fără permis de conducere, prevăzută și pedepsită de art. 335 alin. (2) din Codul penal”.

Coleg de filială cu nașul interlopului Fardin Amet

Denis Ilinescu, noul lider al TNL București, provine de la PNL Sector 4. Prim-vicepreședinte la PNL Sector 4 este Silviu Mototolea, nașul interlopului Fardin Amet.

Acesta este considerat cel mai violent interlop din Clanul Sportivilor și așteaptă decizia definitivă într-un dosar de tentativă de omor, după ce la Tribunalul București, prima instanță de judecată, a primit o pedeapsă de 12 ani de închisoare.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Medicul unei femei de 114 ani spune ce am putea face cu toții pentru a...
S-a elucidat misterul OZN-ului de pe pe fundul Mării Baltice. Ce au descoperit savanții: „Am...
FOTO. Cum arată blonda care l-a asaltat pe fiul celebrului milionar român
Mama fostei campioane olimpice la gimnastică a murit duminică într-un accident rutier
Două femei care au vrut să le dea fructe unor muncitori au fost bătute de...
INCREDIBIL! Belodedici a fost reținut de poliție, după niște evenimente ca în filme
Suferințele prin care a trecut soția lui Iosif Rotariu în ultimele luni: A ajuns să...
Cele mai căutate apartamente de către românii care vor să-și cumpere o locuință. Schimbări pe...
EXCLUSIV: Cât costă o masă de șase persoane într-un restaurant din Londra. Prețurile sunt la...
Vântul le-a dezgolit pe divele din România! Nu au avut nicio şansă în faţa naturii!...
Iei amendă dacă depășești cu 1 km/h viteza maximă? Cum contești sancțiunea?
Ştefan Birtalan, dublu campion mondial şi cel mai bun handbalist al lumii timp de trei...
Descoperire MAJORĂ! Cei care fumează CANABIS sunt de 2 ori mai...
Rămâi pe loc fără permis de conducere. INTERZIS în toată România
Cum au scăpat cei de la „iUmor” de Costel Bojoc: „Mă simțeam umilit”
Primele imagini de la cununia religioasă a lui Vincenzo Aiello. Fostul concurent de la Chefi...
VIDEO Infern într-un parc de distracții: cel puțin 27 de copii și părinți au murit...
Cum l-a cunoscut Maria Constantin pe Marcel Toader și cum avea acesta să o ajute...
Ileana Badiu, dezvăluiri despre divorțul de Dinu Pescariu. Ce a obținut în urma mariajului cu...
BANCUL ZILEI. Servitoarea familiei Bulă este concediată. – Doamna Bubulina, înainte de a pleca vreau...
Statuile de pe Insula Paștelui riscă să fie „pierdute” pentru totdeauna
×