Tineretul PNL București și-a ales un șef care a avut dosar la DIICOT pentru deținere de droguri. Denis Ilinescu, cercetat și pentru conducere fără permis

Tineretul PNL București și-a ales un șef care a avut dosar la DIICOT pentru deținere de droguri. Denis Ilinescu, cercetat și pentru conducere fără permis
Publicat: 12/07/2022, 16:31
Actualizat: 12/07/2022, 17:48

Noul președinte al tineretului de la PNL București este Denis Ilinescu, acesta preluând funcția după alegerile în care nu a avut un contracandidat. Tinerii liberali (TNL) au ales conducătorul în filiala cea mai puternică din țară, iar alegerile s-au desfășurat chiar în prezența președintelui PNL Nicolae Ciucă.

Propus de viceprimarul Capitalei Stelian Bujduveanu și susținut de șeful PNL București, Ciprian Ciucu, Denis Ilinescu nu a avut nicio emoție la alegeri.

Potrivit lumeapolitica.ro, Denis Ilinescu a fost vizat în 2018 de o anchetă penală pentru posesie de stupefiante. Pe 12 iulie 2018 erau depuse la camera de corpuri delicte a Poliței Române drogurile găsite asupra lui Denis Ilinescu, acum președinte al tinerilor liberali din București.

După trei luni, procurorii DIICOT au decis să nu continue urmărirea penală în cazul lui Denis Ilinescu. Procurorii au înregistrat cererea de confirmare a renunțării la urmărirea penală la Tribunalul București, pe data de 18.10.2018 constituindu-se dosarul 34726/3/2018. La 12 zile de la înregistrare, dosarul a primit termen și s-a soluționat favorabil.

Procurorii au confiscat marijuana găsită la Ilinescu

În ianuarie 2019, numele lui Denis Ilinescu a mai apărut într-un dosar la Tribunalul București. Judecătorii de la Secția I – Penală înregistrau dosarul nr. 2715/3/2019. În această cauză, DIICOT solicita confiscarea stupefiantelor găsite la Denis Ilinescu, pentru care s-a constituit dosarul în care ulterior s-a dispus neînceperea urmăririi penale.

Judecătorii au decis – pe 5 martie 2019 – să confiște drogurile pe care poliția le găsise în posesia lui Denis Ilinescu. Stupefiantele se aflau la acel moment la camera de corpuri delicte a IGPR.

Cum cazul privind drogurile găsite asupra lui Denis Ilinescu a fost închis, el nefiind pus sub acuzare pentru posesie de stupefiante, de pe portalul Tribunalului București au fost șterse, ulterior, dosarele în care apărea numele lui.

Deținerea și consumul de droguri sunt interzise în România. Potrivit Legii 143/2000, cumpărarea și deținerea de droguri de risc pentru consum propriu se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă. Dacă o persoană este prinsă cu droguri de mare risc pentru consum propriu, pedeapsa este închisoarea de la 6 luni la 3 ani.

În cazul în care o persoană este prinsă cu droguri de risc și anchetatorii ajung la concluzia că acestea erau doar pentru consum propriu, pot fi trimiși de către procurori la Agenția Națională Antidrog, care are competența legală de a-i integra în programe de detoxifiere, de reabilitare și integrare în societate.

Ilinescu, vizat de procurori și după ce ar fi condus fără permis

Noul lider al TNL București a intrat în 2020 în atenția procurorilor de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, pentru că ar fi condus fără permis. După o perioadă de anchetă, și acest dosar a fost închis de procurori, prin ordonanța 8047/P/2020, potrivit sursei citate.

Pe 24 martie 2021, a fost înregistrat la Judecătoria Sector 1 dosarul 11057/299/2021, prin care se cerea confirmarea renunțării la urmărirea penală. Peste o lună, pe 23 aprilie, judecătorul care a analizat cererea a confirmat ”soluţia de renunţare la urmărirea penală dispusă față de suspectul Ilinescu Andrei-Denis, (…), pentru săvârșirea infracțiunii de conducere a unui autovehicul fără permis de conducere, prevăzută și pedepsită de art. 335 alin. (2) din Codul penal”.

Coleg de filială cu nașul interlopului Fardin Amet

Denis Ilinescu, noul lider al TNL București, provine de la PNL Sector 4. Prim-vicepreședinte la PNL Sector 4 este Silviu Mototolea, nașul interlopului Fardin Amet.

Acesta este considerat cel mai violent interlop din Clanul Sportivilor și așteaptă decizia definitivă într-un dosar de tentativă de omor, după ce la Tribunalul București, prima instanță de judecată, a primit o pedeapsă de 12 ani de închisoare.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Vedeta de filme pentru adulți Jenna Jameson a mai primit o lovitură după ce medicii...
IMAGINILE DURERII 😢 Mama lui Costel Corduneanu s-a prăbușit de durere când a văzut sicriul...
FOTO. Ea e bomba sexy pentru care a divorțat Paszkany! Imagini incendiare cu noua iubită...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Românca al cărei nume este gravat pe mașinile Tesla se luptă acum cu Elon Musk....
Locul de poveste unde se va muta Kate Middleton, după diagnosticul de cancer. Prințesa de...
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe...
Cum s-a schimbat viața "europenilor" din Siliștea Gumești, după aderarea la UE: "Noi avem nici...
Ultimul mesaj al Anei, gravida dispărută în drum spre casă: Eu...
Costel Corduneanu va fi înmormântat într-un sicriu de lux! Prețul lui atinge sume de ordinul...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
Un inginer Boeing spune că producătorul american de avioane a ignorat îngrijorările legate de siguranţă:...
S-a aflat ADEVĂRUL: de ce NU se vrea UN LEAC pentru cancer?
OBLIGATORIU pentru proprietarii de apartamente sau casă. Trebuie să plătească în fiecare an
Reguli noi pentru românii care obțin venituri din chirii. Cum se stabilește impozitul
A nins în România! Imagini cu florile de aprilie acoperite de stratul de omăt: „Iarna...
Mădălin s-a izbit de un copac când a aflat că iubita îl înșală! Ireal ce...
Tavi Clonda s-a săturat de jignirile din mediul online! Artistul intenționează să îi blocheze pe...
De ce Denisa Tănase nu a devenit mamă până la 37 de ani: " Îmi...
BANCUL ZILEI. La ușa lui Bulă sună un neamț.- Nu vă supărați, mă puteți găzdui...
Un avocat de 36 de ani este Superman de Brazilia