Top 25 de alimente care au un conținut caloric scăzut. Iată care sunt produsele pe care le poți consuma și care să îți ofere un plus de energie, vitamine și minerale.
Deficitul caloric ar putea ajuta la scăderea în greutate, susțin unii dintre specialiștii în nutriție. Persoanele care doresc să scape de kilogramele în plus ar putea adopta un stil de viață sănătos, bogat în legume și fructe proaspete, dar și cu porții potrivite de mâncare. Astăzi, vă arătăm top 25 de alimente „sărace” în calorii.
Vezi și: Singura legumă care îngrașă mai mult decât carnea. Nu este cartoful!
Top 25 de alimente care au un conținut caloric scăzut
De exemplu, există o listă cu legume și verdețuri, ierburi aromatice și fructe care au un conținut caloric scăzut. Iată care sunt acestea și ce conțin, în principal, fiecare dintre ele:
- Țelina apio – este bogată în vitamina K, fibre, calciu, magneziu, potasiu;
- Castraveți – sunt bogați în vitamina K, potasiu, magneziu, calciu, fier, siliciu;
- Salată verde – este bogată în vitaminele A, K, C, calciu, fier, potasiu;
- Ridichiile – sunt bogate în vitamina C, potasiu, acid folic;
- Spanacul crud – este bogat în vitaminele A, B6, B9, C, E, K1, acid folic;
- Dovleceii – sunt bogați în vitaminele C, K, B6, mangan, potasiu;
- Varză albă și roșie – bogată în vitamina C, K, B6, acid folic;
- Conopidă – are vitamina C, K, B6, folat, dar și cantități reduse de fosfor, potasiu, calciu, fier, magneziu, mangan, acid pantotenic, riboflavină, tiamină, niacină;
- Ceapă verde – bogată în vitaminele din gama B;
- Broccoli – bogat în vitaminele A, B1, B2, B3, B6, B12, D, E, K, zinc, potasiu, fier, calciu, fosfor;
- Ardei gras (roșu, galben, verde) – vitaminele A, B, C, E, licopen și capsantina (ardei roșu), potasiu, luteină (ardei verde), violaxantină (ardei galben);
- Sparanghel – bogat în vitamina K;
- Ciuperci champignon crude – aliment bogat în vitaminele B2, B3 și B5, potasiu, seleniu;
- Roșii cherry – bogate în vitamina C, licopenul și betacaroten;
- Leuștean – bogat în vitamina B, iod, fier;
- Pătrunjel – conține fosfor, vitamina K, fier, potasiu, calciu;
- Busuioc proaspăt – are vitaminele A, K, potasiu, calciu, magneziu, fier, mangan, zinc;
- Mărar – bogat în vitaminele A, B, C, fier, calciu;
- Rucola – bogat în vitaminele A și K, acid folic;
- Coriandru verde – conține vitaminele A și C;
- Năsturel (watercress) – conține vitaminele A, B, C, E, zinc, fier, calciu, proteine;
- Lâmâie și lime – bogate în vitamina C;
- Căpșuni – conțin vitaminele B1, B2, C, E, K, fier, calciu, acid folic, magneziu;
- Zmeura – bogată în vitaminele C și E, seleniu, luteină, licopen, zeaxantină, betacaroten;
- Pepenele galben – bogat în vitaminele A și C.
Alte produse care se adaugă acestui top
De asemenea, pe listă se adaugă și câteva băuturi cu un conținut redus de calorii. Apa plată sau cea minerală, dar și ceaiul verde / de plante / negru se încadrează în această listă. Totodată, topul este completat și de apa infuzată cu fructe, dar și cafeaua neagră simplă, arată dcnews.ro.
Vezi și:
Ce fel de boli pot cauza legumele și fructele cu pesticide: „Vorbim aici de anumite forme de cancer”
Ce a pățit o clientă după ce a MÂNCAT o ridiche într-un supermarket. „Oricum ar fi ajuns la gunoi”
ALIMENTELE iubite de români care accentuează starea de oboseală. Ce trebuie să eviți pentru a preveni somnolența după masă
Sursă foto: Shutterstock – caracter ilustrativ
A căpătat experiență în trustul Intact Media Group și a activat, ulterior, în echipa Kanal D. În 2019 s-a alăturat trustului Gândul Media Network, semnând articole în CIAO, VERDICT, CANCAN ...
vezi toate
articolele