Topul celor mai tari străzi din lume. În ce țări se află acestea

Topul celor mai tari străzi din lume. În ce țări se află acestea
Smith Street (Melbourne, Australia) - cea mai tare stradă din lume
Publicat: 11/06/2021, 11:10

Time Out a întocmit un clasament al celor mai tari străzi din lume, pe primul loc aflându-se Smith Street din Melbourne, Australia, cunoscută pentru magazinele sale independente, barurile gay, muzica live şi restaurante, informează CNN.

Circa 27.000 de locuitori ai oraşelor din întreaga lume au selectat „Cele mai tari străzi din lume”. Editorii Time Out au studiat primele zece străzi, focusându-se pe mâncăruri, băuturi, ofertele culturale şi de viaţă de noapte ale nominalizatelor. De asemenea, a fost studiat modul în care fiecare stradă cultivă un sentiment de comunitate, care a fost mai important ca niciodată în pandemie.

Prima în topul celor mai mai tari străzi din lume este Smith Street din Melbourne, Australia.

Pe al doilea loc se află Passeig de Sant Joan din Barcelona (Spania). Strada este cunoscută pentru că este unul dintre primele coridoare verzi ale oraşului – are piste pentru biciclete, trotuare largi, copaci şi o mulţime de bănci. În prezent, găzduieşte şi piaţa alimentară Mercat de l’Abaceria.

Locul trei este deținut de South Bank din Londra, o arteră plină de viaţă a Tamisei, care găzduieşte Teatrul Naţional din Londra şi Teatrul Globe al lui Shakespeare. Strada mai este cunoscută și pentru priveliştea asupra catedralei St. Paul şi are o mulţime de restaurante, baruri şi terase.

Arta stradală a fost cea care a adus San Isidro din Havana pe locul patru din listă, iar pe locul cinci se află Sunset Boulevard din Los Angeles, una dintre cele mai renumite străzi ale oraşului.

Clasamentul este completat de: 6. Witte de Withstraat, Rotterdam, Olanda; 7. Rua Três Rios, São Paulo, Brazilia; 8. Haji Lane, Singapore; 9. Rua Rodrigues de Faria, Lisabona, Portugalia; 10. Calle Thames, Buenos Aires, Argentina

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase