Tot mai mulți români, „momiți” cu salarii de 200 de euro pe zi. Ce se ascunde în spatele SMS-urilor

Tot mai mulți români, „momiți” cu salarii de 200 de euro pe zi. Ce se ascunde în spatele SMS-urilor
Tot mai mulți români, „momiți” cu salarii de 200 de euro pe zi. Ce se ascunde în spatele SMS-urilor / Foto: Pixabay.com / Caracter ilustrativ
Publicat: 15/03/2022, 08:33

În ultimele zile, tot mai mulți români sunt ademeniți cu oferte de angajare, prin SMS.

Deși nu au aplicat pentru un loc de muncă, românii sunt „momiți” cu salarii care ajung chiar și la 200 de euro pe zi, informează stirileprotv.ro.

Specialiștii avertizează însă că prin astfel de mijloace infractorii vor să dobândească acces la conturile celor naivi și să le ia banii.

Nu furnizați datele personale numerelor necunoscute!

Românii care acceptau „oferta de angajare” trebuiau să furnizeze apoi date cu caracter personal, prin intermediul unei aplicații de socializare.

„Mesajul mi-a dat o senzație de neîncredere, pentru că era scris greșit din punct de vedere gramatical. Am văzut și sumele, în euro – noi în România suntem plătiți în ron, nu în euro”, a declarat Adina Brișcă.

O altă persoană spune că „angajatorii” i-ar putea lua datele și ar avea acces și la cardurile sale virtuale.

Unii români cad în această plasă deoarece mesajele sunt trimise pe numărul personal de telefon.

„Să nu credem orice ofertă”

„Să nu credem orice ofertă venită prin SMS, prin e-mail, pe platforme de mesagerie sau pe social media, pentru că ofertele legitime de angajare nu vin prin mesaje simple de la persoane străine și necesită un proces de recrutare mai complex și mai îndelungat decât o simplă coversație.”, avertizează Mihai Rotariu, purtător de cuvânt al Directoratului Național de Securitate Cibernetică.

Un alt specialist spune că astfel de numere sunt adresate aleatoriu și mesajele pleacă de pe un robot telefonic către sute de mii sau milioane de adresanți.

Mihai Georgescu
Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții de presă românești și din Europa. Scrie la citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase