Tragedia de la unitatea mobilă ATI ”Victor Babeș”. Instalatorul şi şeful Serviciului Tehnic, arestați la domiciliu

Tragedia de la unitatea mobilă ATI ”Victor Babeș”. Instalatorul şi şeful Serviciului Tehnic, arestați la domiciliu
Tragedia de la unitatea mobilă ATI ”Victor Babeș” | Foto ilustrativ
Publicat: 17/06/2021, 00:12
Actualizat: 17/06/2021, 00:17

Un instalator și un șef serviciu tehnic, angajați ai Spitalului „Victor Babeș” din Capitală, în momentul izbucnirii incendiului de la TIR-ul ATI au fost arestați la domiciliu.

Procurorii au cerut arestare preventivă pentru cei doi angajați de la Spitalul „Victor Babeș”, însă instanța a decis, miercuri, arestarea la domiciliu pentru 30 de zile.

„În baza art. 227 alin. (1) C.p.p., respinge ca neîntemeiată propunerea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti de luare a măsurii arestării preventive faţă de inculpaţii ROŞCA CONSTANTIN şi PISICĂ LAURENŢIU VIRGIL în dosarul nr. 1784/P/2021. I.În baza art. 227 alin. (2) C.p.p. raportat la art. 218 şi următoarele C.p.p., dispune luarea măsurii arestului la domiciliu faţă de inculpatul ROŞCA CONSTANTIN, pe o durată de 30 de zile, începând cu data de 16.06.2021 şi până la data de 15.07.2021, inclusiv. În baza art. 221 alin. (1) C.p.p., impune inculpatului obligaţia de a nu părăsi imobilul în care a declarat că locuieşte, respectiv să nu părăsească imobilul situat în (…), fără încuviinţarea organului judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza. În baza art. 221 alin. (2) C.p.p., pe durata arestului la domiciliu, inculpatul are următoarele obligaţii: ? să se prezinte în faţa organului de urmărire penală sau a judecătorului de drepturi şi libertăţi, judecătorului de cameră preliminară sau instanţei de judecată ori de câte ori este chemat; ? să nu comunice cu persoanele vătămate, cu coinculpaţii, cu martorii şi experţii din cauză. Desemnează ca organ de supraveghere Secţia 23 Poliţie – în circumscripţia căreia inculpatul are locuinţa, care va urmări respectarea măsurii şi a obligaţiilor impuse acestuia”, se arată în decizia Judecătoriei SECTORUL 3 BUCUREŞTI.

Tragedia de la Victor Babeş, în care au murit 3 pacienţi din unitatea mobilă ATI, s-a petrecut din cauza unei erori umane.

Conform procurorilor, instalatorul este acuzat că a manipulat, în 12 aprilie, în mod necorespunzător componente de reglare a presiunii de oxigen aferente instalației Unității Mobile de Terapie Intensivă, fapt ce a determinat creșterea presiunii de oxigen peste valoarea de 6 bari, având drept consecință oprirea automată a ventilatoarelor prin care se asigura suportul ventilator al pacienților internați în salonul ATI, conducând astfel la decesul a trei pacienți.

Inginerul-șef nu și-a îndeplinit corespunzător atribuțiile de serviciu, potrivit procurorilor, „prin aceea că nu a asigurat funcționarea în parametrii tehnici corespunzători a instalației de oxigen aferente Unității Mobile de Terapie Intensivă amplasate în curtea spitalului, a cărei presiune în perioada 10.04.2021-12.04.2021, s-a situat la valori ridicate, determinând astfel funcționarea ventilatoarelor prin care se asigura suportul ventilator al pacienților internați în salonul ATI al unității mobile în afara parametrilor optimi.

Procurorii susțin că în 12 aprilie, constatându-se necesitarea reducerii presiunii de oxigen, inginerul-șef, care nu se afla la locul de muncă, i-a cerut instalatorului să reducă presiunea „fără a-l fi instruit în prealabil asupra principiilor de funcționare a instalației”

Citește mai mult

Trei persoane au murit în aprilie la Spitalul Victor Babeș din cauza unei probleme care a provocat întreruperea aparatelor de oxigen din unitatea ATI mobilă.

Citește și:

Marea campioană a ţării, la petrecerile cu alcool şi relaţii intime la Jocurile Olimpice! Moment...
BREAKING NEWS: 'Am găsit-o pe Elodia'
FOTO. Mihaela Rădulescu, de nerecunoscut! Imaginile cu ea sunt uimitoare: a întinerit cu noul look!
Divele din România, cu costume de baie minuscule, pe plajă. Cine arată cel mai bine
Oana Roman și Marius Elisei, imagini din intimitate! Iubitul vedetei, dezbrăcat complet lângă ea
Ce mașini au avut invitații Simonei Halep și ai lui Toni Iuruc la petrecere de...
Protest cu lacrimi la Caracal, la doi ani de la dispariția Alexandrei Măceșanu. Ți se...
Oraşele cu cele mai bune licee. Clujul dispare din top 10
BANCUL ZILEI – Un bărbat potent a luat o supradoză de Viagra
Țara în care parlamentarii primesc aproape 50.000 de euro ca să-şi cumpere maşini, iar profesorii...
BREAKING NEWS: 'Am găsit-o pe Elodia'
I-a MASAT organele cu ulei de măsline. Ce s-a întâmplat apoi i-a UIMIT pe amândoi...
Gina Pistol, înspăimântată din cauza amenințărilor primite. Este hărțuită constant: 'S-au întâmplat lucruri oribile'
A pus o monedă în vază, iar în scurt timp s-a produs o transformare spectaculoasă....
A mers la magazine de haine - Zara, H/M - și a intrat în cabinele...
Descoperire ŞOC la graniţa România: Autorităţile, în ALERTĂ MAXIMĂ. Este BREAKING NEWS
Veste BOMBĂ pentru cei vaccinaţi cu PFIZER! Este răsturnare totală de situație. Cei cu ambele...
Cea mai clară dovadă că Monstrul din Loch Ness există! Omul care-l vânează de 30...
Un dar otrăvit: Sute de mii de români vor avea pensii mai mici
Viaţa bizară a unui miliardar. Mănâncă o singură masă pe zi iar în weekenduri deloc,...