Tragedie în Rusia. 52 de morți după un accident în mina din Siberia. Salvatorii au rămas fără oxigen

Tragedie în Rusia. 52 de morți după un accident în mina din Siberia. Salvatorii au rămas fără oxigen
FOTO - caracter ilustrativ: PROFIMEDIA
Publicat: 26/11/2021, 06:48

Tragedia de la mina de cărbune din Siberia, unde s-a produs joi un accident de proporții, s-a soldat cu 52 de morți, anunță BBC.

Accidentul a avut loc în mina de cărbune Listvyazhnaya, din regiunea Kemerovo, la 3.500 km est de Moscova.

Inițial, bilanțul deceselor era de 11 persoane, după ce praful de cărbune dintr-un puț de ventilație a luat foc, joi dimineața și a umplut mina cu fum, transmite observatornews.ro.

Operațiunea de salvare care a urmat s-a soldat cu o a doua tragedie. O echipă de salvatori a rămas blocată în mină și cel puțin trei membri au murit.

„Nimeni nu a rămas în viață”

Aproximativ 285 de persoane se aflau în mină în momentul accidentului, cei mai mulți reușind să se salveze.

Dintre ei, 49 sunt răniți și au ajuns la spital. Nu se cunoaște ce s-a întâmplat cu 35 dintre mineri.

Numărul celor morți a ajuns, joi seară, la 52, transmit Tass și Interfax. „Nimeni nu a mai rămas în viață”, a declarat o sursă din serviciul de urgență pentru Tass. Salvatorii au murit după ce rezervele de oxigen s-au epuizat, transmite Interfax.

Căutările au fost suspendate, din cauza nivelului periculos de mare de metan din mină, care ar putea duce la o explozie.

Vladimir Putin a catalogat accidentul drept „o mare tragedie”.

Mihai Georgescu
Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții de presă românești și din Europa. Scrie la citeste mai mult