Tragedie la o pensiune din stațiunea Straja: Un copil de 3 ani, lăsat nesupravegheat pentru scurt timp de părinți, s-a înecat în piscină / Poliția a deschis un dosar penal

Tragedie la o pensiune din stațiunea Straja: Un copil de 3 ani, lăsat nesupravegheat pentru scurt timp de părinți, s-a înecat în piscină / Poliția a deschis un dosar penal
Copil în piscină / Foto caracter ilustrativ. Sursa imaginii: Profimedia
Publicat: 01/02/2023, 10:09
Actualizat: 01/02/2023, 10:15

Tragedie la o pensiune din stațiunea Straja. Un copil de trei ani, lăsat nesupravegheat de părinți, s-a înecat în piscină. În ciuda încercărilor medicilor de a-l readuce la viață, a fost declarat decesul micuțului. 

„La data de 31 ianuarie 2023, Poliția Municipiului Lupeni a fost sesizată cu privire la faptul că, un minor în vârstă de 3 ani a căzut într-o piscină și este inconștient”, a anunțat Poliția Hunedoara.

Poliţiştii ajunși la fața locului au constatat că minorul era însoțit de părinții săi care se aflau la piscina situată în interiorul unei unități de cazare din stațiunea Straja. Micuțul a rămas nesupravegheat pentru o perioadă scurtă de timp, ulterior fiind găsit de către părinți în stare de inconștiență.

„Victima a fost preluată și transportată la spital în vederea acordării de îngrijiri medicale, însă din nefericire minorul a decedat la spital”, conform sursei citate.

Dosar penal pentru ucidere din culpă

În ciuda încercărilor medicilor de a-l readuce la viață, a fost declarat decesul micuțului.

„La locul solicitării echipajul de Ambulanță a găsit minorul în stop cardio-respirator. Au fost continuate manevrele de resuscitare, timp de aproximativ 20 de minute, solicitându-se și intervenția echipajului cu medic de la Petroșani”, a precizat medicul Călin Dumitrescu, purtătorul de cuvânt al Serviciului Județean de Ambulanță Hunedoara, citat de Adevărul.

După cele 20 de minute de resuscitare, echipajul medical a constatat că pacientul a ieșit din stop cardiac. Copilul a fost preluat de ambulanță pentru a fi transportat la spitalul din Lupeni. Pe drumul de zece kilometri din stațiune către unitatea medicală, copilul a intrat din nou în stop cardio-respirator.

„S-au început din nou manevrele de resuscitare, care au continuat și la secția de Anestezie și Terapie Intensivă a spitalului din Lupeni. Din păcate, după două ore de resuscitare, medicii au constatat decesul copilului”, a precizat medicul Călin Dumitrescu.

Poliţiştii au deschis un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracțiunii de ucidere din culpă.

Vă recomandăm să citiți și:

VIDEO | Copil de 4 ani înecat în piscina din curtea casei. Distrusă de durere, mama s-a sinucis

VIDEO | Un copil de 11 ani s-a înecat într-un râu din județul Galați. La fața locului a fost chemat și un elicopter SMURD

Otilia Serescu
Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în presă la televiziunea locală Iași TV Live și la săptămânalul 7Est, în anul 2010. Ulterior,citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase