Vaslui: Un copil de un an, care dispăruse de acasă, găsit înecat la 500 de metri de casă

Vaslui: Un copil de un an, care dispăruse de acasă, găsit înecat la 500 de metri de casă
FOTO - caracter ilustrativ: smurd.ro
Publicat: 02/05/2022, 09:22
Actualizat: 02/05/2022, 09:26

Un copil de un an şi două luni, care dispăruse de acasă duminică după-amiază, a fost găsit fără suflare într-un pârâu, la aproximativ 500 de metri de locuință.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Serviciului de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Vaslui, Daniel Ungureanu, mama copilului le-a spus autorităţilor că a observat dispariţia acestuia în jurul orei 17,30, iar băieţelul a fost mai întâi căutat de membrii familiei, după care incidentul a fost anunţat la numărul de urgenţă 112.

„În această seară (duminică seara – n.red.) la numărul de urgenţă 112 a fost anunţată dispariţia de acasă, din localitatea Fruntişeni, a unui copil de sex masculin în vârstă de un an şi două luni. Mama copilului a spus că a constatat dispariţia lui în jurul orei 17,30.

Iniţial, copilul a fost căutat de familie şi abia ulterior au fost alertate autorităţile. La căutări au participat poliţişti şi pompieri, iar SAJ Vaslui a participat cu două ambulanţe tip B2 şi C2. Copilul a fost găsit de salvatori în jurul orei 20,50, la aproximativ 500 de metri de domiciliu, sub un pod într-un pârâu, cu faţa în apă, fără semne vitale.

S-au efectuat manevrele de resuscitare timp de peste o oră, fără rezultat favorabil. Medicul prezent la caz a declarat decesul”, a spus Daniel Ungureanu, citat de Agerpres.

Polițiștii fac cercetări pentru a stabili împrejurările producerii evenimentului.

Citește și:

Otilia Serescu
Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în presă la televiziunea locală Iași TV Live și la săptămânalul 7Est, în anul 2010. Ulterior, citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase