Traian Berbeceanu, învestit prefect al Capitalei. „Jur să fac cu bună credință tot ceea ce stă în puterile și priceperea mea pentru binele locuitorilor municipiului București”

Publicat: 23/10/2020, 12:46
Actualizat: 23/10/2020, 14:16

Traian Berbeceanu a fost învestit în funcția de prefect al Capitalei, după ce a fost numit, prin hotărârea de Guvern publicată joi seara în Monitorul Oficial.

La ceremonia de învestire în funcția de prefect al Municipiului București a lui Traian Berbeceanu, în fața sediului Instituției Prefectului București, au participat ministrul Afacerilor Interne, Ion Marcel Vela, secretarul de stat în MAI Raed Arafat, ministrul Muncii, Violeta Alexandru, și Primarul general ales al Capitalei, Nicușor Dan.

„Eu, Berbeceanu Traian, numit în funcția publică de prefect al Municipiului București, prin Hotărârea Guvernului nr. 879/2020, depun următorul jurământ de credință în conformitet cu dispozițiile articolului 251, alin 3, din OUG 56/2019 privind Codul Administrativ cu completările și modificările ulterioare: Jur să respect Constituția și legile țării și să fac cu bună credință tot ceea ce stă în puterile și priceperea mea pentru binele locuitorilor mnicipiului București. Așa să ne ajute Dumnezeu!”, a jurat noul prefect, cu mâna pe Biblie și Constituție.

Adrian Artene, la GÂNDUL LIVE: „Aș vrea să văd oameni capabili. Dincolo de notorietate”

Evenimentul a fost comentat în direct, la GÂNDUL LIVE, de Adrian Artene, director editorial Gandul. „E genul acela de provocare pe care nu trebuie să o accepți din decență. Să ne contrazică. Nu cred că e potrivit. PNL a cultivat notorietatea lui Traian Berbeceanu. Fermitatea nu e suficientă pentru a deține o asemenea funcție. Trebuie să ai o expertiză în spate. În interiorul prefecturii sunt oameni cu experiență”, a comentat Adrian Artene.

„De ce să nu promovezi oameni care lucrează acolo de 20 de ani? Care știu să ia decizii. Gheorghe Cojanu nu cunoștea toate ungherele prefecturii Capitalei. Erau oameni în spate. Aș vrea să văd oameni capabili. Dincolo de notorietate. Evident, ca și linie, înțeleg ce caută acolo Nicușor Dan, Violeta Alexandru, dar nu era cazul să vină în alai. Puteai să transmiți printr-un comunicat de presă. Ulterior, puteai să arăți fizic”, a spus directorul editorial Gândul.

„E un exercițiu de imagine, menit să compenseze prejudiciul de credibilitate creat de fostul prefect. Eu ador imnul național, mi se pare motivant. Să scoți steagurile la un asemenea eveniment…lipsesc focurile de artificii și lăutarii la final”, este de părere Adrian Artene.

Ce a determinat numirea lui Berbeceanu

Traian Berbeceanu a fost numit în funcție de premierul Ludovic Orban după controversele din spațiul public declanșate de fostul prefect, Gheorghe Cojanu, privind incidența COVID-19 în Capitală.

„Domnul Berbeceanu Traian exercită, cu caracter temporar, în condițiile legii, funcția publică de prefect al municipiului București”, scrie în hotărârea de Guvern publicată joi seară.

„Berbeceanu este „un om corect, integru, hotărât” și a demonstrat în actvitatea sa că își duce la îndeplinire obiectivele”, a declarat Ludovic Orban.

„Încă de luni m-ați întrebat despre prefectul Capitalei. Nu puteam să anunț decizia mea de a schimba prefectul înaintea unei ședințe fundamentale conduse de prefectul Capitalei, a CMSU, și în condițiile în care trebuiau implementate deciziile din legislație. Astăzi pot să vă spun: da, am luat decizia de a-l schimba pe prefectul Capitalei. Joi, la ședința de Guvern vom opera această modificare”, explicase Ludovic Orban.

Traian Berbeceanu vine pe post din funcția de şef de cabinet al ministrului de Interne, Marcel Vela, şi fost şef al Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Alba Iulia.

Inventatorul vaccinului anti-COVID a murit în condiţii misterioase! Descoperire frapantă despre vaccin
EXCLUSIV. A aflat cine e amanta lui Reghe! Prodanca a făcut mare scandal. Poliția a...
FOTO. Cât de mult a slăbit Oana Roman! Acum vrea să apeleze la operații estetice...
Ce se întâmplă dacă iei antiinflamatoare prea des. Ai putea ajunge să ai nevoie de...
O mai știi pe Irina de la A.S.I.A? Uite cum arată la 42 de ani,...
Motivul pentru care Ilie Năstase o sfătuiește pe Simona Halep să nu rateze Wimbledonul |...
Incendiu la Spitalul de Copii „Sfânta Maria” din Iaşi. Bilanţ: 31 persoane evacuate VIDEO
BANCUL ZILEI – Amor nebun cu vecina, din răzbunare!
Un spion chinez a fugit în SUA și ar fi divulgat date despre originea COVID....
EXCLUSIV. A aflat cine e amanta lui Reghe! Prodanca a făcut mare scandal. Poliția a...
Ce declanşează la FEMEI dorinţa de a FACE sex? Răspunsul cercetătorilor este neaşteptat
Vă amintiți de momentul „Basic Instinct”? S-a întâmplat din nou, în direct la TV, iar...
Vestea care cutremură lumea muzicii românești: Celebrul artist a murit la doar 49 de ani
România, lovitura SUPREMĂ pentru unguri! ȘOC TOTAL la Budapesta
Demisie șoc la PRO TV. O mare vedetă a renunțat
S-a prăbuşit City Insurance, cea mai mare companie de RCA! Tot managementul este suspendat, Fondul...
Lacul din România care deţine 3 recorduri mondiale se redeschide vineri pentru scăldat. Apa lacului...