Transportatorii protestează miercuri în Piața Victoriei. Poliția anunță restricții de circulație

Transportatorii protestează miercuri în Piața Victoriei. Poliția anunță restricții de circulație
Publicat: 27/09/2021, 16:21

Uniunea Națională a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR) organizează miercuri, 29 septembrie, un protest în Piața Victoriei din București, față de impozitarea retroactivă a diurnelor.

Transportatorii sunt nemulțumiți de practica ANAF de a impozita diurnele șoferilor și retroactiv, pe cinci ani. Aceștia susțin că multe dintre firmele de transport riscă să falimenteze din această cauză.

În cadrul unei conferințe de presă organizată luna trecută de mai multe asociații din domeniu, reprezentanta UNTRR, Lorena Sandu, a explicat că ANAF nu are bază legală pentru a face acest lucru.

Aceasta a mai spus că toate celelalte state UE au diurnele neimpozabile.

„Sunt state membre care îşi ajută operatorii de transport şi în afară de diurnă dau alte sume de bani, sub diverse forme: disconfort pentru că dorm în cabină, bani pentru că economisesc combustibil sau conduc ecologic, deci fiecare stat membru are o formulă de calcul astfel încât operatorii lor de transport să fie competitivi în raport cu ceilalţi operatori din Uniunea Europeană. Dar fiecare stat membru are o componentă a diurnei total neimpozabilă”, spunea atunci Lorena Sandu.

Protestul va avea loc miercuri, în Piața Victoriei, între orele 09:00 și 15:00, potrivit UNTRR.

„Pentru protestul din data de 29.09.2021 privind diurna, vă informăm că intrarea în București spre Piața Victoriei se va face în intervalul 06:30 – 09:00, prin următoarele puncte:

A1 – în dreptul liceului industrial Auto nr. 8, pe banda 1 de circulație

A2 – pe Bdul Theodor Pallady, în dreptul Policolor

DN1 – la Fântâna Miorița

DN2 – Șoseaua Colentina, în dreptul parcului Plumbuita, pe banda de circulație”, se arată pe site-ul Uniunii.

Poliția anunță restricții de circulație

Brigada Rutieră a Capitalei anunță că, între orele 06:00 și 16:00, se vor institui restricții de circulație în zona Pieței Victoriei, ca urmare a acestui protest.

Vor fi instituite următoarele restricţii de circulaţie:

  • Piața Victoriei – alveola centrală, cu afectarea bretelei STB, până la ocuparea perimetrului delimitat;
  • Şos. Kiseleff, tronsonul cuprins între Str. Arh. Ion Mincu și Piața Victoriei (banda I, fără ocuparea trecerilor pentru pietoni și fără afectarea intersecțiilor, asigurându-se circulația continuă pe Str. Arh. Ion Mincu);
  • între orele 09.00-15.00, adunarea publică se va desfășura în alveola media delimitată de Bd. Aviatorilor, Șos. Kiseleff și breteaua STB, fără afectarea circulației pe relația Bd. Aviatorilor către Calea Victoriei.

Traversarea participanților se va face din alveola media către alveola centrală din dreptul semaforului de pe Șos. Kiseleff, sub îndrumarea polițiștilor Brigăzii Rutiere.

Brigada Rutieră recomandă conducătorilor de autovehicule:

  • să circule cu prudență;
  • să respecte semnalele şi indicaţiile poliţiştilor rutieri aflaţi în trafic;
  • să nu oprească ori să staţioneze decât în locurile special amenajate;
  • să îşi păstreze calmul şi să nu claxoneze abuziv;
  • să evite pe timpul deplasărilor manifestările de natură a pune în pericol siguranţa lor, dar şi a celorlalţi participanţi la trafic.

Pietonii au obligaţia să circule numai pe trotuare, traversarea străzii să o facă pe la locurile marcate, la culoarea verde a semaforului electric şi numai după ce sunt siguri că intenţia lor de a traversa a fost observată de către şoferi.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase