FOTO | Trei bărbați, prinși în flagrant când vindeau droguri într-o parcare din Arad. Ce au găsit polițiștii în casele lor, la percheziții

FOTO | Trei bărbați, prinși în flagrant când vindeau droguri într-o parcare din Arad. Ce au găsit polițiștii în casele lor, la percheziții
FOTO - Poliția Română/DIICOT Oradea
Publicat: 02/07/2022, 19:50
Actualizat: 02/07/2022, 20:07

Polițiștii și procurorii DIICOT din Oradea au prins în flagrant, vineri, într-o parcare de pe DN 79, trei tineri din Arad care încercau să vândă cocaină și pulbere psihoactivă. Ulterior, au fost efectuate șapte percheziții, în urma cărora au fost confiscate peste 32 de kilograme de droguri de risc, de mare risc și substanțe psihoactive.

„Într-o parcare de pe DN 79, în apropierea localității arădene Șimand, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Oradea – Serviciul Antidrog și procurorii DIICOT – ST Oradea, au prins în flagrant delict trei bărbați, de 34, 34 și 36 de ani, toți din municipiul Arad, județul Arad, bănuiți de trafic de droguri de risc, trafic de droguri de mare risc și efectuare de operațiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive. Aceștia au fost depistați în timp ce ar fi încercat să comercializeze 100 de grame de cocaină și 300 de grame de substanțe psihoactive. Pentru documentarea activității infracționale a celor în cauză, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Oradea – Serviciul Antidrog și procurorii DIICOT – ST Oradea au efectuat șapte percheziții domiciliare, în municipiul Arad și în județul Arad”, au precizat polițiștii.

FOTO – Poliția Română/DIICOT Oradea

În urma perchezițiilor domiciliare, polițiștii au descoperit 1,58 kg. de cocaină, 10 kg. de pulbere cristalină psihoactivă, 2 kg. de amfetamină, 3,8 kg. de pulbere psihoactivă, 1,86 kg. de pulbere susceptibilă a fi mefedronă, aproximativ 4.200 de comprimate ecstasy (1,38 kg.), 11,7 kg. de cannabis, 28.680 de euro, 20.708 lei, cântare de înaltă precizie, telefoane mobile, toate fiind ridicate în vederea cercetărilor.

Mandat de aducere, puse în aplicare

De asemenea, au fost puse în aplicare trei mandate de aducere. După audierea celor trei persoane, procurorii DIICOT Oradea au dispus reținerea a doi bărbați de 34, respectiv 36 de ani, pentru 24 de ore, în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Bihor.

Sâmbătă, ambii bărbați au fost prezentați judecătorului de drepturi și libertăți, cu propunere de luare a unei măsuri preventive. Cercetările sunt continuate, în vederea documentării activității infracționale.

FOTO – Poliția Română/DIICOT Oradea

 

Marian Popescu
Marian Popescu este pasionat de tot ce înseamnă jurnalism, de-a lungul timpului activând în tv, radio și mai ales în presa online. După ce a absolvit o facultate de profil, a scris pentru site-uri precum antena1.ro (a1.ro), Observator.tv (actualul citeste mai mult