Trenuri suspendate pe ruta Gara de Nord – Aeroport Otopeni. Anunțul CFR

Trenuri suspendate pe ruta Gara de Nord - Aeroport Otopeni. Anunțul CFR
Trenuri suspendate pe ruta Gara de Nord - Aeroport Otopeni. Anunțul CFR. Sursa foto: Facebook/TRANSFEROVIAR CALATORI
Publicat: 19/01/2021, 21:29

Transferoviar Călători (TFC), una dintre companiile care operează trenuri pe ruta Gara de Nord – Aeroportul Otopeni, a anunțat că trenurile sale nu vor mai circula pe acest tronson în perioada 25 ianuarie – 13 februarie.

Anunțul vine la doar o lună de la inaugurarea liniei, iar motivul acestei decizii este acela că sunt necesare „lucrări de întreținere”, informează Libertatea.

Transferoviar Călători a informat că „având în vedere solicitările CFR Infrastructură pentru efectuarea lucrărilor de întreținere a liniei de cale ferată pe relația București Nord – Aeroport Henri Coandă, trenurile T.F.C. vor fi anulate în perioada 25.01.2021 – 13.02.2021”.

„ANUNT INCHIDERE LINIE BUCURESTI NORD – MOGOSOAIA – H.M. AEROPORT H. COANDA T1

Avand in vedere solicitarile CFR Infrastructura pentru efectuarea lucrarilor de intretinere a liniei de cale ferata pe relatia Bucuresti Nord – Aeroport H. Coanda , trenurile T.F.C. vor fi anulate in perioada 25.01.2021 – 13.02.2021.

In data de 25.01.2021 – vor circula doar trenurile 15021 pe relatia Bucuresti Nord – Aeroport H. Coanda, si trenul 15020 pentru retur.

In data de 14.02.2021 – NU vor circula trenurile 15021 pe relatia Bucuresti Nord – Aeroport H. Coanda, si trenul 15020 pentru retur”, a anunțat TFC pe Facebook.

Anunțul CFR SA

Între timp, CFR SA a dat asigurări, prin intermediul unui comunicat de presă, că „linia nu va fi închisă total”.

Astfel, CFR SA spune, prin intermediul comunicatului, că a primit din partea companiei private o solicitare cu privire la efectuarea unor lucrări de sudură a șinelor și aparatelor de cale.

„În acest moment, CFR SA analizează solicitarea și urmează să decidă asupra modalității de programare a lucrărilor respective. Realizarea lucrărilor ar urma să fie pe anumite intervale orare, în niciun caz pe durata întregii zile, ceea ce înseamnă că linia CF nu va fi închisă total. Orice eventuală închidere parțială a circulației va fi comunicată în timp util, iar călătorii și reprezentanții mass-media vor ști din timp toate detaliile”, anunță CFR.

Linia a fost inaugurată pe 13 decembrie

Linia de cale ferată Gara de Nord – Aeroportul Henri Coandă Otopeni a fost dată în folosință pe 13 decembrie 2020. Traseul de 19 kilometri poate fi parcurs în aproximativ 25 de minute.

Transportul feroviar între Gara de Nord din Bucureşti şi Aeroportul Internaţional Henri Coandă Otopeni este asigurat de trei operatori, CFR Călători, Regio Călători și Transferoviar Călători, informează Libertatea.