Iată motivul pentru care mâncarea din avion poate fi mai sărată sau bogat condimentată. Este un aspect pe care mulți călători l-ar fi sesizat, iar în spatele preparatelor condimentate se află un motiv bine întemeiat. Iată despre ce este vorba.
Persoanele care călătoresc cu avionul, pe distanțe lungi, pot beneficia de anumite servicii la bordul aeronavei. De exemplu, personalul companiei aeriene poate distribui fiecărui pasager meniul zilei. Însă, unele dintre persoanele care au călătorit cu avionul au sesizat că mâncarea servită la bord poate fi mai sărată și, în unele cazuri, mai condimentată. În spatele gustului sărat sau condimentat ar exista, însă, o explicație.
Ar exista un motiv pentru care mâncarea servită în avion ar fi mai sărată sau, implicit, mai condimentată. Pentru că gustul și mirosul pot suferi în interiorul cabinelor presurizate, ar fi fost aleasă varianta ca unele preparate servite la bordul aeronavei să fie mai sărate sau condimentate. Datele arată că sensibilitatea papilelor gustative ar scădea cu până la 30%, motiv pentru care un călător ar putea simți altfel gustul mâncării.
De asemenea, receptorii olfactivi pot fi afectați și ei, din cauza nivelului scăzut de umiditate din cabină. Pe de altă parte, există și gusturi intense care rămân echilibrate în timpul zborului. De exemplu, gustul picant sau cel al brânzeturilor maturate, al ciupercilor și roșiilor, arată Fanatik.
De altfel, există companii aeriene care au contracte cu bucătari specializați în știința gustului, pentru ca hrana oferită să aibă gust.
De ce nu ar trebui să porți pantaloni scurți în avion? Explicația unui expert în zbor devine virală
Ce a pățit acest tânăr, după ce a adormit așa în avion. Cum s-a răzbunat pasagera din față
Sursă foto: Shutterstock