Turistă americană, violată într-o toaletă publică din centrul Parisului. Era cu iubitul în zona de promenadă de pe malul Senei

Turistă americană, violată într-o toaletă publică din centrul Parisului. Era cu iubitul în zona de promenadă de pe malul Senei
FOTO - Arhivă: Profimedia
Publicat: 10/08/2022, 21:47
Actualizat: 10/08/2022, 21:59

O turistă americană, în vârstă de 27 de ani, a fost violată – weekend-ul trecut – într-o toaletă publică din centrul Parisului. Un suspect de 23 de ani a fost arestat preventiv și pus sub acuzare, dar cazul a provocat o undă de șoc în zona aglomerată de pe malul râului Sena, care era considerată una sigură.

Femeia ieșise cu iubitul său, sâmbătă seara, lângă râul Sena, în centrul cartierului turistic din capitala Franței, nu departe de Catedrala Notre-Dame și de Primăria Parisului.

La scurt timp după ora 1 dimineața, femeia s-a oprit la o toaletă publică de lângă podul Louis-Philippe din arondismentul al patrulea. Toaleta, nu departe de barurile locale, este considerată sigură și bine întreținută. A făcut parte din noile facilități puse în funcțiune în urmă cu șase ani, când zona de pe malul râului a fost interzisă circulației auto.

Potrivit coridianului „Le Parisien”, partenerul femeii a așteptat-o, dar s-a îngrijorat când a văzut că durează atât de mult. S-a apropiat de toaletă și a auzit plânsete din interior, moment în care și-a descoperit iubita atacată.

Agenții de securitate din zonă au venit imediat în ajutor, iar Poliția l-a arestat pe bărbat, care locuiește în Asnières-sur-Seine, în afara Parisului. La audieri, suspectul a negat violul și a spus că femeia și-a dat acordul.

Femeia a fost dusă imediat la un spital din Paris, pentru acordarea de îngrijiri medicale, iar după ce au dat declarații la Poliție ea și partenerul său au zburat înapoi în SUA.

Promenada de pe malul râului Sena este punctul central pentru evenimentele din timpul verii pe malul drept al Parisului și este aglomerată atât ziua, cât și noaptea, cu turiști și localnici, care servesc o băutură sau stau la picnic pe malul râului, scrie The Guardian.

Dragoș Tănase
Dragoș Tănase are o experiență de aproape 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2001, iar în 2002 se angaja deja la portalul Apropo.ro, care aparținea Agenției de știri Mediafax, citeste mai mult