​„Ucrainenii sunt carne de tun”. Putin acuză Occidentul pentru conflictele din lume

​„Ucrainenii sunt carne de tun”. Putin acuză Occidentul pentru conflictele din lume
Vladimir Putin | Foto - kremlin.ru
Publicat: 10/12/2022, 10:46

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a susținut, că statele occidentale au schimbat Ucraina „într-o colonie” și îi „exploatează” poporul cu cât continuă să-i furnizeze arme, scrie agenția de presă rusă TASS.

Timp de câțiva ani, Occidentul a exploatat fără rușine resursele (Ucrainei), a încurajat genocidul și teroarea în Donbas, a transformat de fapt această țară într-o colonie și acum folosește în mod cinic poporul ucrainean drept carne de tun, ca o lovitură împotriva Rusiei, continuând să aprovizioneze Ucraina cu arme și muniții”, a declarat Vladimir Putin.

Liderul de la Kremlin a făcut aceste declarații într-un mesaj video transmis la o întrunire a miniștrilor Apărării din Organizația de Cooperare de la Shanghai, grup ce întrunește China, Rusia și câteva foste țări sovietice. ște China, Rusia și câteva foste țări sovietice.

Ce azucații a adus președintele rus

Totodată, Vladimir Putin a acuzat Occidentul că „împinge Ucraina pe o cale suicidară”.

În cadrul aceluiași discurs, liderul rus a susținut că dorința Occidentului de a-și păstra dominația pe scena mondială face să sporească riscul de conflict.

Potenţialul de conflict în lume creşte şi este o consecinţă directă a încercărilor elitelor occidentale de a-şi menţine cu orice preţ dominaţia politică, financiară, militară şi ideologică pe scena mondială. Sporesc în mod deliberat haosul şi agravează situaţia internaţională”, a declarat Putin, conform Reuters.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase