Ultima modă în materie de relaxare. Puppy yoga, TERAPIA care combină dragostea pentru animale cu yoga

Publicat: 13/04/2024, 08:00

O fostă jurnalistă a avut ideea unei afaceri care a prins foarte repede în rândul iubitoarelor de animale și de yoga. În perioada în care era studentă la Londra, Antonia Roșu a aflat despre conceptul de puppy yoga, care a cucerit-o pe loc. Convinsă că îl poate îmbunătăți și implementa cu succes și în România, tânăra a deschis în București un mic studio de puppy yoga. Ședințele de yoga se desfășoară în prezența mai multor cățeluși, care prin afecțiunea pe care și-o manifestă și energia lor pozitivă asigură un dinamism aparte ședințelor de yoga. Nu de puține ori s-a întâmplat ca participantele la sesiunile de yoga să se atașeze atât de mult de unul dintre cățeluși, încât să-și dorească să-l ia acasă.

Antonia Roșu (24 de ani) a studiat jurnalismul la Londra, iar când s-a întors acasă a lucrat o perioadă în domeniu. Deși îi plăcea profesia sa, întotdeauna și-a dorit să aibă afacerea ei, cu atât mai mult cu cât provine dintr-o familie de antreprenori.

În perioada facultății, una dintre colegele ei a dus-o la o ședință de puppy yoga, un concept la nivel experimental în acea perioadă, dar care i-a stârnit interesul tinerei românce. Încă de atunci i-a încolțit în minte ideea de a face ceva similar și în România, ceea ce s-a și întâmplat, dar nu imediat după ce s-a întors acasă.

„De fiecare dată este ceva nou”

Antonia s-a angajat inițial în televiziune, dar, după o perioadă, a decis să încerce să facă ceva pe cont propriu și așa a început aventura puppy yoga.

A dorit să-și pună o amprentă personală asupra conceptului de puppy yoga, pe care l-a descoperit la Londra. Astfel, a transformat sesiunile de yoga în compania cățelușilor în evenimente în toată regula, pe care le organizează în București, dar și în marile orașe din țară, ca Iași, Timișoara, Sibiu și Cluj.

Antonia Roșu a aflat despre conceptul puppy yoga în perioada când era studentă la Londra | Sursă foto: arhivă personală

”Am prins un val când devenise un trend chestia asta cu yoga și pilates și mi-am zis că este un moment bun să fac această afacere. Am început să caut spațiu în București. A durat ceva până am găsit unul potrivit, dar, după câteva luni, am reușit să deschidem. Am început cu un studio mai intim, cu clase de câte zece persoane. Din toamna anului trecut, organizăm evenimente mai mari, cu 30-40 de persoane pe clasă și în mai multe zone din țară. De fiecare dată este ceva nou, sunt alți cățeluși și o altă tematică, pentru că avem tematici la fiecare eveniment. De exemplu, am avut tematică de Crăciun, iar acum vom avea tematică de Paște. Sala se decorează într-un anumit fel cu lumini, cu proiecții”, ne-a povestit Antonia Roșu.

Cățelușii aduc o infuzie de energie pozitivă pe parcursul ședințelor de yoga | Sursă foto: arhivă personală

O ședință durează 50 de minute și costă 180 de lei

Deoarece se lucrează aproape numai cu pui, regulile de igienă sunt foarte stricte pentru a nu pune în pericol sănătatea cățelușilor, dar nici pe cea a clientelor.

”Noi colaborăm cu canise autorizate și cu crescători locali. Avem anumite protocoale. Chiar dacă sălile pe care le închiriem sunt curate, le mai dezinfectăm cu substanțe speciale, pentru că lucrăm cu pui, care sunt foarte sensibili. Nimeni nu intră cu încălțăminte, se folosește dezinfectant pentru mâni, avem mare grijă la sănătatea cățeilor, dar și la cea a clientelor noastre”, ne-a mai spus tânăra afaceristă.

O ședință de puppy yoga durează 50 de minute și costă 180 de lei. După o perioadă, mica afacere din Capitală a mers atât de bine, încât tânăra și-a dat seama că trebuie să o extindă.

”La noi chiar se face yoga, dar te poți juca și cu cățelușii, este o experiență specială când vin și se pun la tine pe salteluță. Ei se joacă, aleargă în timpul claselor, fac ce vor. Este o terapie doar să stai cu acești cățeluși.

În general, facem cu pui, dar lucrăm și cu câini adulți, dar de talie mică. Am lucrat cu pomeranieni, caniși, yorkshire terrier, dar chiar și cu pui de husky. Este yoga cu obstacole, vine ăla mic și te trage de păr și de șosete.

La sfârșitul ședinței, clientele se și pozează cu ei. Momentan, studioul din București este în renovare, vrem să îl extindem, pentru că nu mai făceam față numărului mare de cereri”, ne-a mai spus Antonia Roșu.

Unii cățeluși își găsesc stăpân la puppy yoga

Cățelușii sunt atât de drăgălași, încât au fost și situații în care, pe parcursul celor 50 de minute de yoga, o clientă s-a atașat atât de mult de un patruped, încât a decis să-l ia acasă. De-a lungul timpului, au existat și situații extrem de emoționante, care s-au lăsat cu lacrimi de dor.

S-a întâmplat ca unii dintre patrupezi să le trezească nostalgii spontane participantelor la sesiuni, care își pierduseră cățelușii mult iubiți.

La doar 24 de ani, Antonia Roșu administrează o afacere care a prins foarte bine pe piața din România | Sursă foto: arhivă personală

În mare parte, clientela este formată însă din persoane care iubesc animalele, dar care, din diverse motive, nu își permit să crească un câine.

”Eu nu am avut cățeluș când eram mică, ai mei nu au vrut și tot timpul mi-am dorit unul. Multă persoane nu-și permit să-și asume responsabilitatea creșterii unui cățel din cauza lipsei de timp și atunci aleg să vină într-un loc cu mulți căței, este o altfel de energie”, ne-a mai spus tânăra proprietară a afacerii, care pregătește un eveniment de amploare în București, pe data de 26 mai, la care vor participa 50 de persoane per clasă, dar, desigur, și foarte mulți cățeluși.

CITEȘTE ȘI:

Echitația – aventură, joacă și terapie pentru copii cu sindromul Down, sindromul Asperger sau autism. Ar elimina și efectele bullying-ului

Un român stabilit în Belgia creează „VILE pentru animale”. Au inclusiv terase acoperite cu iarbă artificială și zone de picnic: „Chiar se distrează”

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani....
Polițista care a luat mită de la Lidia Buble, condamnată definitiv! Ce pedeapsă a primit...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
SUA au cumpărat 81 de avioane sovietice de la un aliat al lui Putin cu...
Reghe cere sprijinul instanței: 'Trebuie să înceteze această hărțuire!' Poliția nu confirmă urmărirea penală împotriva...
Detalii tabu din viața intimă a unei actrițe: și-a pierdut virginitatea la 35 de ani
Florin Piersic, operat de urgenţă. Marele actor s-a simţit rău în timpul unui spectacol la...
Tragedie în România! A MURIT
Polițista mituită de Lidia Buble, condamnată definitiv! Ce pedeapsă a primit femeia din partea judecătorilor
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Filtru de particule înfundat se REPARĂ sau se ARUNCĂ? Ce durată de viață are DPF?
Gorghiu: Ministerul Justiţiei depune eforturi ca prinţul Paul să-şi execute pedeapsa în România
Cea mai BOGATĂ actriță de la Hollywood! „Puțină lume știe despre mine că...
Se CONFISCĂ mașina. Acest lucru va deveni TOTAL INTERZIS în România: Să scriem negru pe...
Artist internațional, filmat într-o ipostază neașteptată, la Costinești. Este urmarit de zeci de milioane de...
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Robi, hotărât să lupte pentru Roberta! Concurentul nu este impresionat de chimia dintre Roberta și...
Marea greșeală pe care o fac românii în Săptămâna Mare. Este complet interzis înainte de...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
O femeie de 101 ani nu poate să-și cumpere bilete de avion din cauza vârstei