Vizitatorii au avut ocazia să exploreze duminică Tunelul „Daniela”, primul tunel rutier forat pe o autostradă din România. Evenimentul a avut loc între orele 10:00 și 16:00, intrarea fiind gratuită. Ocazia este una specială, dar organizatorii au pregătit, nu doar o incursiune în inima șantierului, ci și activități atractive pentru vizitatori de toate vârstele.
Copiii au fost vizitatorii cei mai așteptați, fiind întâmpinați cu înghețată gratuită, potrivit imaginilor transmise de jurnaliștii Antena 3 de la fața locului.
„Pe șantierul Secțiunii 4: Tigveni – Curtea de Argeș a Autostrăzii Sibiu-Pitești #𝗔𝟭 se desfășoară astăzi Ziua Porților Deschise, unde mii de oameni, adulți și foarte mulți copii, au venit să viziteze cele două fire de tunel și continuă să vină. Tot pe acest șantier, lucrează și Nicu, un român specializat în construirea tunelurilor, care a revenit în țară după 27 ani”,a scris pe pagina de facebook Ionel Scrioșteanu, secretarul de stat în Ministerul Transporturilor.
Accesul la Tunelul „Daniela” se face prin DN73C, la aproximativ jumătatea distanței dintre Curtea de Argeș și Tigveni. Deși intrarea este gratuită, pentru o organizare mai eficientă a fluxului de vizitatori, antreprenorul a pus la dispoziție un formular de înregistrare.
„Întrucât a fost finalizată străpungerea primului fir al tunelullui (Tunelul Daniela) aferent secțiunii 4 Tigveni – Curtea de Argeș a Autostrăzii Sibiu – Pitești (A1), dar și pentru că ne apropiem de străpungerea și celui de-al doilea fir de tunel (Tunelul Alina), care va avea loc în curând și despre care voi reveni cu detalii, antreprenorul Porr Construct organizează o nouă zi a porților deschise pe acest șantier”, a transmis secretarul de stat Ionel Scrioșteanu.
Cu o lungime de peste 1,3 km, acesta este primul tunel rutier forat din România și compus din două galerii, două tuneluri botezate „Alina” și „Daniela.” Pe șantierul Secțiunii 4 a autostrăzii Sibiu-Pitești (#A1) stadiul fizic al lucrărilor a ajuns la aproape 70%.
„Dacă actualul ritm de lucru va fi menținut, sunt șanse reale ca pe această secțiune (9,86 km) să fie deschisă circulația încă de anul viitor (2026), deși termenul contractual de finalizare este 2027”, a scris ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, pe Facebook.
Sursă: Facebook Ionel Scrioșteanu, secretar de stat în Ministerul Transporturilor
CITIȚI ȘI: