Un asistent medical din Vâlcea și un ambulanțier din Bacău au murit, răpuși de Covid-19. Unul dintre ei avea doar 33 de ani!

Un asistent medical din Vâlcea și un ambulanțier din Bacău au murit, răpuși de Covid-19. Unul dintre ei avea doar 33 de ani!
Asistentul medical Daniel Dobrițoiu, angajat la Ambulanța Vâlcea, a murit de Covid-19 la doar 33 de ani (FOTO: Facebook/Antena 3)
Publicat: 05/12/2020, 14:45
Actualizat: 05/12/2020, 15:11

Un asistent medical al Serviciului de Ambulanţă Județean (SAJ) Vâlcea și altul de la SAJ Bacău au fost răpuși de coronavirus. Asistentul  din Vâlcea avea doar 33 de ani, iar decesul său a fost anunțat de colegii  Sibiu.

Suntem profund îndureraţi de trecerea în nefiinţă a celui care a fost colegul nostru, asistent medical Dobrițoiu Daniel, în vârstă de 33 de ani, angajat al Serviciului de Ambulanţă Județean Vâlcea, care a contribuit la salvarea de vieți. A căzut la datorie în lupta cu virusul COVID-19” – este mesajul colegilor asistentului din Sibiu, citat de Antena 3.

Conducerea Federaţiei Naţionale Sindicale „Ambulanţa” din România, cât şi colegii din toate serviciile publice de ambulanţă – 11.000 de angajaţi – sunt alături de familia rămasă îndoliată şi îndurerată și de cei din Serviciul de Ambulanță Județean Vâlcea.

În toate serviciile publice de ambulanţă este declarat doliu şi s-a ținut un moment de reculegere de un minut, sâmbătă la ora 10.00, când sirenele şi sistemele luminoase ale ambulanţelor au funcţionat continuu în acel minut.

Înmormântarea va avea loc în cimitirul din satul Bârlogu, comuna Stoenești, județul Vâlcea.

Și un ambulanțier de la SAJ a fost ucis de Covid-19

Un ambulanțier de la SAJ Bacău a fost răpus și el de noul coronavirus. Bărbatul a fost înrmomântat astăzi, iar colegii săi au transmis familiei acestuia un mesaj emoționant, dar au ținut și un moment de reculegere, pornind și sirenele din dotarea ambulanțelor.

Maricel Ciubotaru, ambulanțier la SAJ Bacău, a murit răpus de Covid-19

Condoleanțe familiei ?! Din păcate, astăzi, colegul nostru ambulantier Maricel Ciubotaru de la SAJ Bacău ne-a părăsit, învins de acest virus blestemat. A fost un coleg cu sufletul enorm de mare, care a ajutat cât a putut pe toți. A ajutat la salvarea a mii de pacienți, dar din păcate pe el nu s-a putut salva. Dumnezeu să-l odihnească, iar pe cei dragi ai lui să-i întărească!”, e mesajul colegilor săi, care au ținut un moment de reculegere și au pornit sirenele ambulanțelor, sâmbătă, la înmormântarea sa.

Peste 8.000 de noi cazuri de Covid-19 și 134 de decese în România, în ultimele 24 de ore. Aproape 1.300 de pacienți sunt internați la ATI!

Grupul de Comunicare Strategică (GCS) a raportat, sâmbătă, 8.072 de noi cazuri de COVID-19 și 134 de decese, în ultimele 24 de ore, în România. Numărul pacienților internați la Terapie Intensivă a crescut îngrijorător, ajungând la 1.280.

Până sâmbătă, 5 decembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 508.345 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19), iar 399.207 pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 8.072 cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 (COVID-19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

În urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 1.667 de persoane au fost reconfirmate pozitiv, iar 12.186 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS-CoV-2 au decedat, până astăzi.

Dragoș Tănase
Dragoș Tănase are o experiență de aproape 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2001, iar în 2002 se angaja deja la portalul Apropo.ro, care aparținea Agenției de știri Mediafax,citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase