Un asteroid cu o dimensiune uriașă va trece vineri pe lângă Pământ. Potrivit NASA, există riscul ca acesta să fie „potențial periculos”

Un asteroid cu o dimensiune uriașă va trece vineri pe lângă Pământ. Potrivit NASA, există riscul ca acesta să fie potențial periculos
Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 25/05/2022, 19:57
Actualizat: 25/05/2022, 20:00

Asteroidul, numit 7335, măsoară un diametru uriaș de 1,8 km și va trece pe lângă planeta noastră vineri. Corpul celest are are o dimensiune de două ori mai mare decât Burj Khalifa, cea mai înaltă clădire din lume încă de când a fost construită, în anul 2004.

Meteoritul, clasificat de NASA ca fiind „potențial periculos”, se va apropia de Pământ peste două zile, la ora 14:26. În acel moment, asteroidul se va afla la 0,026 de unități astronomice (2,5 milioane de mile) de Pământ.

Corpul celest va călători cu o viteză de aproximativ 29.348 mile/oră, ceea ce înseamnă că este de aproximativ 14,5 ori mai rapid decât un glonț. Potrivit NASA, acest asteroid este cea mai mare rocă spațială care va trece anul acesta pe lângă Pământ.

Marius–Ioan Piso, președintele și Directorul Executiv al Agenției Spațiale Române, susține, însă, că este puțin probabil ca asteroidul să reprezinte o amenințare pentru planeta noastră, în contextul în care trece la o distanță considerabilă, precizează Antena3.

De asemenea, asteroidul va provoca și o ploaie de stele la 31 mai. Deși șansa ca acest meteorit să lovească Pământul este extrem de scăzută, NASA nu a anulat șansele coliziunii unui asteroid în viitorul apropiat.

Cercetătorii găsesc aproximativ de 30 de noi obiecte din apropierea Pământului în fiecare săptămână, iar la începutul anului 2019, a fost descoperit un total de peste 19.000 de obiecte. Cu toate acestea, agenția spațială a avertizat că raportul său nu este complet, ceea ce înseamnă că un impact neprevăzut ar putea avea loc oricand.

Bianca Iliescu
Bianca Iliescu a urmat cursurile Facultății de Comunicare și Relații Publice din cadrul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative (SNSPA), București, și a absolvit școala de televiziune "Academia Studiourile Buftea", secția Editorial, citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase