Un asteroid uriaș va trece pe lângă Pământ săptămâna viitoare. NASA a confirmat că roca spațială este suficient de mare pentru a fi considerată potențial periculoasă

Un asteroid uriaș va trece pe lângă Pământ săptămâna viitoare. NASA a confirmat că roca spațială este suficient de mare pentru a fi considerată potențial periculoasă
Un asteroid uriaș va trece pe lângă Pământ săptămâna viitoare. NASA a confirmat că roca spațială este suficient de mare pentru a fi considerată potențial periculoasă / Foto ilustrație: Pixabay.com
Publicat: 27/02/2021, 20:51
Actualizat: 27/02/2021, 22:26

Se anticipează că un asteroid care măsoară de șapte ori mai mare decât ceasul Big Ben se va apropia de Pământ, săptămâna viitoare. Acest asteroid este, de asemenea, considerat periculos.

Un asteroid uriaș va trece pe lângă Pământ săptămâna viitoare

Centrul NASA pentru Studii de Obiecte a confirmat că roca spațială este suficient de mare pentru a fi considerată potențial periculoasă pentru Pământ. Asteroidul, care se estimează că măsoară între 310 m și 680 m, va trece pe lângă  Pământ la începutul săptămânii viitoare. Astronomii l-au numit RM45.

Un asteroid gigant care călătorește peste 44.000 mph este stabilit să se ciocnească cu orbita Pământului săptămâna viitoare, susține Centrul NASA pentru Obiecte de lângă Pământ.

Asteroizii vin în mod obișnuit în contact strâns cu Pământul, iar centrul NEO al NASA le urmărește pe toate. Un corp ceresc este considerat a fi aproape de Pământ atunci când se află la 0,05 unități astronomice (au) sau la aproximativ 4,6 milioane de mile distanță.

Asteroidul 1999 RM45 va trece pe lângă Pământ pe 2 martie

Potrivit tabelului, asteroidul 1999 RM45 va trece pe lângă Pământ pe 2 martie, în jurul orei 7.52 pm, ora standard estică, echivalentul a 12.53am pe 3 martie (ora medie Greenwich).

1999 RM45 va călători cu o viteză enormă de 20,4 kilometri pe secundă, 44,828 mile pe oră.

Se estimează între 310m și 680m și este clasificat ca un asteroid Apollo.

Un asteroid Apollo este unul care intră în contact cu orbita Pământului pe măsură ce trece prin spațiu.

Spre deosebire de asteroidul care a a dus la dispariția dinozaurilor, asteroidul 1999 RM45 va trece în siguranță la o distanță de 7,62 LD [Distanță lunară] sau 0,01959 AU [Mile aeronautice].

Aceasta nu este prima dată când asteroidul trece de planeta albastră și a fost observat pentru prima dată de astronomi la 14 septembrie 1999.

De atunci a trecut cu fermitate în fiecare an și urmează să o facă din nou pe 5 ianuarie 2022, se arată în datele NASA.

Un obiect din apropierea Pământului este orice corp mic al Sistemului Solar, inclusiv cometele, a căror orbită îl aduce în apropiere de Pământ.

Strategia și Planul de acțiune pentru pregătirea obiectelor din apropierea Pământului de la NASA au avertizat anterior că asteroizii cu diametrul de până la 1 km pot iniția un lanț de evenimente devastatoare.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase