Un bărbat care l-a AMENINȚAT cu moartea pe Joe Biden, împușcat mortal de FBI. Avea o listă cu oficiali pe care voia să-i elimine

Un bărbat care l-a AMENINȚAT cu moartea pe Joe Biden, împușcat mortal de FBI. Avea o listă cu oficiali pe care voia să-i elimine
Un bărbat care l-a amenințat cu moartea pe Joe Biden, împușcat mortal de FBI / Sursă FOTO: Shutterstock - caracter ilustrativ
Publicat: 10/08/2023, 08:26

Miercuri dimineață, agenții FBI au desfășurat o operațiune specială de arestare și percheziție în Provo, statul american Utah, unde au împușcat mortal un suspect, Craig Robertson. Acesta fusese identificat ca autor al unor amenințări cu moartea la adresa președintelui Joe Biden și altor politicieni de rang înalt.

Conform documentelor depuse la Tribunalul Districtual al SUA din Utah, Robertson formulase amenințări specifice la adresa vieții președintelui Statelor Unite și a altor figuri publice, printre care procurorul districtual din Manhattan, Alvin Bragg, vicepreședinta Kamala Harris, procurorul general al New York-ului, Letitia James, procurorul general al SUA, Merrick Garland și guvernatorul Californiei, Gavin Newsom.

Amenințările au fost semnalate inițial de o companie de social media în martie, atunci când utilizatorul cu numele de @winston4eagles a postat un comentariu despre uciderea lui Alvin Bragg, care în acel moment conducea o investigație penală legată de fostul președinte Donald Trump.

După investigații suplimentare, agenții FBI au intrat în acțiune, iar miercuri dimineață au încercat să pună în aplicare mandatele de arestare și percheziție la reședința lui Robertson. Suspectul deţinea o puşcă cu lunetă şi a ameninţat explicit că va ucide şi alţi oficiali publici. În timpul intervenției, a avut loc un schimb de focuri în care suspectul a fost împușcat mortal. Niciun agent FBI nu a fost rănit în incident.

„Incidentul a început atunci când agenţii speciali au încercat să pună în aplicare mandate de arestare şi de percheziţie la o reşedinţă. Subiectul este decedat”, a precizat FBI.

„Secret Service este la curent cu ancheta FBI care implică un individ din Utah care a prezentat ameninţări la adresa unui oficial sub protecţie”, a declarat, la rândul său, serviciul care se ocupă de paza preşedintelui.

Președintele Joe Biden a fost informat despre operațiunea desfășurată de FBI, iar acesta are în continuare programată o vizită în Utah, unde va participa la un eveniment public ce se va desfășura în Salt Lake City pe tema asistenței medicale pentru veterani, potrivit News.ro.

Alexandru Tosa
Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, Alexandru Toșa a debutat în presă în 2020. Începând mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Sunt extratereștrii pe K2-18b? Telescopul James Webb a fost îndreptat spre planeta pe care au...
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Localitatea care a dispărut de pe harta României. În 2002 mai avea doar 3 locuitori
I-a ÎNNEBUNIT pe toți bărbații! Imagini de vis cu vedeta! Are trup de zeiță la...
De ce este bine să mănânci pește de Florii. Conform tradiţiei, îţi poate aduce un...
VIDEO. Viteza l-a ucis pe Florin de ziua numelui său. Drama tulburătoare a tânărului de...
Sâmbătă a început distribuirea pensiilor pentru luna mai. Anunțul a fost dat de directorul Poștei...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
Niciun șofer din România NU MAI SCAPĂ. S-a dat ordin la Poliția Română: Desfășurăm FORȚE...
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Vestea tristă a momentului pentru Prințul Paul de România. Momente grele pentru descendentul familiei regale
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Harriet Quimby, prima femeie care a traversat în zbor Canalul Mânecii