Un bărbat din Argeș a murit a doua zi după ce s-a vaccinat anti-Covid. A fost deschisă o anchetă (VIDEO)

Publicat: 04/03/2021, 22:10
Actualizat: 05/03/2021, 01:43

George Năstase, un profesor de 44 de ani din Mioveni, județul Argeș, a murit  la o zi după ce s-a vaccinat împotriva noului coronavirus. Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva Covid-19 (CNCAV) a oferit, joi, mai multe detalii despre acest caz, în care a fost deschisă o anchetă.

„Bărbatul se prezentase, pe 2 martie, conform programării în platforma electronică, pentru administrarea primei doze de vaccin produs de Pfizer/BioNTech, într-un centru de vaccinare din Mioveni, județul Argeș. În urma efectuării triajului medical și a examenului clinic de specialitate de către personalul vaccinator, nu au fost indicate probleme cronice de sănătate”, anunță CNCAV într-un comunicat.

Imediat după administrarea dozei de vaccin, conform procedurii, bărbatul a rămas în spațiul de supraveghere postvaccinală, fără a prezenta simptomatologie, ulterior părăsind centrul de vaccinare.

După patru ore de la administrarea vaccinului, însă, pacientul a fost adus cu ambulanța la Compartimentul de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Orășenesc Mioveni, în urma unui episod de pierdere a cunoștinței suferit la domiciliu, conform datelor furnizate de către Direcția de Sănătate Publică (DSP) Argeș către CNCAV.

„La sosirea în unitatea medicală, pacientul avea o stare generală bună, fără a prezenta traumatisme. În urma investigațiilor specifice complexe, acesta a rămas sub supraveghere medicală, însă în seara aceleași zile, bărbatul a solicitat externarea pe propria răspundere, contrar avizului medical”, se mai arată în comunicatul CNCAV.

Din păcate, în dimineața zilei de 3 martie, bărbatul a fost declarat mort la domiciliu de către personalul medical de la Ambulanță, solicitat de familia acestuia. „A fost găsit fără suflare, decesul survenind în somn”, potrivit medicului Horia Trăilă, directorul Spitalului din Mioveni.

La acest moment, DSP Argeș a sesizat autoritățile competente în vederea efectuării procedurilor specifice pentru stabilirea cauzelor decesului”, a mai precizat CNCAV.

Medicul de familie al bărbatului a precizat că pacientul său se afla în evidență cu dislipidemie și valori tensionale crescute. Potrivit Antena 3, în urma autopsiei s-a descoperit că acesta suferea de ciroză hepatică în formă severă.

George Năstase era nepotul unui general în rezervă, Constantin Năstase, în vârstă de 105 ani, care mâine urmează să facă rapelul. Autopsia va fi cea care va face lumină în acest caz.

Azi, la școala Liviu Rebreanu, locul de muncă la bărbatului, colegii au făcut un altar, chiar la poarta școlii.

România a înregistrat 4.271 de noi cazuri cu SARS-CoV-2 în ultimele 24 de ore. Peste 1.000 de persoane sunt internate la ATI

În ultimele 24 de ore, România a înregistrat 4.271 de noi cazuri cu SARS-CoV-2 din 26.410 teste RT-PCR (16.885 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 9.525 la cerere) și 9.539 de teste rapide antigenice. Au fost raportate 98 de decese. 1.070 de persoane sunt internate la ATI.

Potrivit datelor publicate joi de GCS, până astăzi, 4 martie, pe teritoriul României, au fost confirmate 816.589 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 749.673 de pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 4.271 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Sute de vaccinuri anti covid false și măști de protecție contrafăcute au fost confiscate în Africa de Sud şi în China

Polițițiștii din China și Africa de Sud au confiscat sute de vaccinuri contra coronavirusului fals, a declarat, miercuri, un reprezentant al Interpol.

Într-un depozit din Germiston, la est de Johannesburg, au fost găsite 400 de fiole, echivalente cu 2.400 de doze.

Ofițerii au recuperat, de asemenea, o cantitate mare de măști false 3M și au arestat trei cetățeni chinezi și un cetățean zambian. Orice vaccin publicitat pe site-uri web obscure nu va fi legitim, nu a fost testat și poate fi periculos”, a spus reprezentant al Interpol, în timp ce îi avertiza pe rezidenți să fie atenți, deoarece în prezent nu sunt vândute online vaccinuri COVID-19 aprobate.

Între timp, 80 de persoane au fost arestate în China după ce poliția a făcut raiduri într-o fabrică unde au identificat persoane care vindeau vaccinuri COVID-19 false. Poliția a confiscat 3.000 de doze.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea...
Au păcălit poporul cu televizorul! Ce înseamnă, de fapt, cifrele scrise de Sorin în baracă,...
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
De la Floreasca, l-au internat la Obregia. Mititelu Jr., mutat la 'Spitalul 9'! Ce au...
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic...
EXPERIMENT. Cum deosebim vopseaua naturală pentru ouă de cea clasică, plină de E-uri
"Am călătorit în timp". Profesorul ieșit din comă a fost în anul 3906 și spune...
Ce s-a întâmplat cu relația dintre Nikki Exotika, femeia trans din America, și Igor din...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Compania coreeană Hanwha vrea să înfiinţeze în România un hub industrial pentru Europa
Au editat ADN-ul uman cu Inteligența Artificială! Ce-a urmat este ULUITOR
Legea care se va aplica în toată România. Ordin de la UE. Toți românii au...
Pensionarii, ținuți în suspans. Poșta Română își bate joc de ei
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Când cresc salariile în România! Breaking news
Cum era Corneliu Vadim Tudor în rolul de părinte? Cum se impunea fostul politician în...
Motivul pentru care Erika Isac s-a ras în cap! Fanii au criticat-o dur: ”Ce nu...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
Substanțele toxice din microplastice pot fi absorbite prin piele, arată un studiu