Un bărbat din Brașov a primit două doze diferite de ser, motiv pentru care nu i s-a eliberat adeverința de vaccinare: ,,Mi s-a spus să reiau procedura de vaccinare de la zero”

Un bărbat din Brașov a primit două doze diferite de ser, motiv pentru care nu i s-a eliberat adeverința de vaccinare: ,,Mi s-a spus să reiau procedura de vaccinare de la zero”
Foto: Libertatea
Publicat: 23/05/2021, 16:32
Actualizat: 23/05/2021, 17:09

Un bărbat în vârstă de 66 de ani, din Brașov, s-a aflat într-o situație fără răspuns și frustrantă. A primit două doze diferite de ser, motiv pentru care contul său din plaforma de vaccinare s-a blocat și nu i s-a putut elibera adeverința de vaccinare. Între timp, bărbatul a ratat vacanța din Grecia. Dinu Alupei a primit, după aproape trei săptămâni de la apariția problemei în presă, adeverința de vaccinare.

,,Pe 14 martie mi-a venit rândul să primesc prima doză de vaccin Pfizer la un centru din Codlea”, a început să povestească Dinu Alupei, pentru Libertatea.

”Eram programat pentru rapel pe 4 aprilie, dar ,,pe 1 aprilie am fost depistat pozitiv la COVID și internat în aceeași zi la Spitalul CFR Brașov”, spune Alupei.

Bărbatul  a fost externat pe 15 aprilie și a urmat tratamentul acasă pentru încă trei săptămâni, medicii spunându-i că poate relua procedura de vaccinare după 28 de zile de la data pozitivării.

,,Am intrat pe contul meu din platforma Rovaccinare pentru a încerca să mă reprogramez, dar nu am putut să aplic nicio comandă, eram blocat cu mențiunea că am ratat rapelul”.

Alupei a sunat la numărul unic precizat în platformă. Operatorul care i-a preluat apelul a spus că ei nu sunt autorizați să intervină în platformă și i-a cerut să revină a doua zi. A revenit și operatorul i-a spus că trebuie să reia procedura de vaccinare de la zero, a încercat să-l programeze pentru o nouă prima doză, dar nu a reușit, potrivit spuselor acestuia.

Acesta  s-a adresat celor de la Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS),  care i-au transmis că sesizarea  excede obiectul lor de activitate și că au direcționat-o către DSP Brașov. După ce a ascultat robotul minute în șir i-a răspuns angajata DSP, care i-a spus că nu știe cine-l poate debloca în platformă.

Bărbatul de 66 de ani a apelat la medicul de familie

,,Răspunsul l-am așteptat în van, pentru că nu a venit. Și mi-am spus că dacă tot trebuie să o iau de la capăt cu vaccinarea, ar fi mai bine să apelez la medicul de familie să-mi administreze Johnson&Johnson, care are o doză unică”. Alupei a considerat că urmează expertiza medicului de familie.

Deși a fost vaccinat în cabinetul medicului de familie, nu a primit adeverința de vaccinare din cauza persistentei blocării în sistem.

,,În timp ce mă aflam în sala de supraveghere postvaccinare a venit un domn să-mi spună că nu poate încarcă datele mele în sistem, că sunt blocat. A dat câteva telefoane la DSP și a rămas în așteptarea unui răspuns, cert este că am plecat de acolo vaccinat, dar fără adeverință de vaccinare”, a povestit Alupei.

Acesta l-a contactat  pe reprezentantul Ministerului Sănătății, pentru a-l ajuta.

,,Baciu a spus că nu crede că așa am fost sfătuit de operator, recomandarea specialiștilor pentru cei aflați în situația mea fiind că rapelul să fie cu același tip de vaccin. Mi-a cerut apoi numele medicului de familie, telefonul și localitatea, asigurându-mă că o să prezinte cazul meu colegilor și că o să rezolve problema”, a continuat acesta.

Citește și: Când se poate schimba vaccinul pentru rapel. Răspunsul secretarului de stat Andrei Baciu

Secretarul de stat Baciu din MS a revenit după două zile la Alupei cu un mesaj prin care l-a întrebat dacă a fost contactat de cineva, dacă totul e OK.

,,I-am răspuns că nu. Mi-a transmis că-i pare rău și că o să solicite din nou rezolvarea cazului meu. De atunci, tăcere”.

După ce problema sa a fost publicată în presă, Dinu Alupei a fost contactat de Andrei Baciu

„Am fost contactat de Andrei Baciu, care m-a anunțat că am fost deblocat și s-a putut elibera adeverința”, a spus bărbatul din Brașov.

Bărbatul a ratat și plecarea în vacanță împreună cu soția în Grecia.

,,Adeverința de vaccinare reprezintă și drumul spre libertate”

„Aveam programată plecarea în Grecia, în vacanță, luna mai fiind perioada în care plecăm de regulă, pentru a ne bucurăa de un soare mai blând. Am anulat vacanța, pentru că nu am vrut să fac teste PCR, dar nu vreau să renunț în a-mi obține adeverința de vaccinare”, spune Dinu Alupei, recent.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona...
Zanni este câștigătorul Survivor 2024?! Cum s-a dat de gol, după ce s-a întors din...
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
VIDEO Scene halucinante în Ilfov: Un adolescent a fost sechestrat într-o parcare, apoi a fost...
Prognoza meteo Accuweather actualizată | Temperaturi anormale în București, după trecerea valului saharian
Adevărul despre DECESUL lui Naomi. Ce i-a adus sfârșitul. Dezvăluiri de ultimă oră
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Programul marilor Magazine de Paște 2024: Zilele în care supermarketurile din România vor avea închis
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii. Îți poate afecta mașina? ❗
Biden a promulgat pachetul de ajutor pentru Ucraina
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
Se cutremură România. Ion ILIESCU nu mai scapă
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Care este cel mai mare regret al Marianei Ionescu Căpitănescu: ”Dacă aș da timpul înapoi,...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
Test de cultură generală. De ce este special nasul cămilelor?