Un bărbat din Brașov și-a cumpărat o stradă în oraș. Primăria vrea să o răscumpere

Un bărbat din Brașov și-a cumpărat o stradă în oraș. Primăria vrea să o răscumpere
Un bărbat din Brașov și-a cumpărat o stradă în oraș. Primăria vrea să o răscumpere/FOTO: Pixabay
Publicat: 07/02/2022, 19:00
Actualizat: 07/02/2022, 19:03

Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice Brașov a scos la licitație și vândut un teren pe care se afla și o stradă din oraș. Licitația a avut loc în decembrie 2021, iar strada a fost cumpărată de un bărbat. Primăria ia în calcul mai multe soluții pentru a reintra în posesia străzii.

Municipalitatea a precizat că a informat ANAF-ul că pe terenul respectiv se află și o stradă și achiziția va crea multe probleme, însă cu toate acestea terenul a fost vândut.

Terenul pe care se află strada cumpărată de bărbatul din Brașov a fost scos la vânzare de către ANAF.

Este vorba despre 5.850,8 metri pătrați, sectorul străzii Emanoil Bernfeld, cuprins între strada Ioan V. Socec și strada Ștefan Baciu – aproximativ 150-200 metri.

Terenul a fost scos la vânzare de către ANAF cu prețul de 490.000 de lei. Ede Erdely ar fi vrut să facă un schimb de terenuri cu Primăria Brașov. Instituția intenţiona să cumpere bucata respectivă de drum, dar în urma evaluărilor făcute a reieşit că valoarea sa este de doar 170.000 de lei.

„A avut loc o licitaţie. Din păcate, Primăria Braşov nu a participat la această licitaţie şi strada a fost achiziţionată de către o persoană fizică. Dorinţa tuturor locatarilor din cartier ar fi ca strada să fie amenajată, asfaltată, iluminată şi să poată fi folosită de toţi locuitorii cartierului”, a precizat Valentin Adi Tronaru.

„Municipalitatea va continua procedurile pentru trecerea în domeniul public a acestui tronson de stradă, prin discuții cu noul proprietar, pentru a afla care sunt pretențiile acestuia. Municipalitatea ia în calcul posibilitatea exproprierii pe cauză de utilitate publică, la valoarea rezultată din evaluarea pe care municipalitatea o are pentru terenul respectiv, care reprezintă 20% din valoarea terenului pe care îl deservește drumul, procentul fiind valabil și în Ghidului notarilor publici din 2022”, anunță reprezentanții municipalității brașovene.

„Cu toate acestea, DGRFP a luat decizia de a continua procedura de valorificare – în condițiile în care valoarea terenului scos la licitație era dublă față de prevederile ghidului valabile în 2021 – și de a înstrăina acel teren către un terț”, este concluzia celor de la Primăria Brașov, potrivit Digi24.

PMP Brașov au început discuțiile cu liderii grupurilor de consilieri locali pentru a începe demersurile pentru expropierea terenului.

„Am solicitat liderilor grupurilor de consilieri locali, prin adrese scrise, în 17 ianuarie, să facă demersurile necesare pentru includerea în bugetul local pe anul 2022 suma necesară exproprierii acestui sector de stradă”, a transmis secretarul general al PMP Brașov.