Un bărbat din Olt care trebuia să se afle în carantină, prins de jandarmi pe stradă. Este a doua oară într-o săptămână

Un bărbat din Olt care trebuia să se afle în carantină, prins de jandarmi pe stradă. Este a doua oară într-o săptămână
Publicat: 28/11/2021, 11:01

Un bărbat de 33 de ani din județul Olt nu s-a putut ”adapta” carantinei, deși revenise dintr-o țară cu risc ridicat de infectare cu noul coronavirus și ar fi trebuit să stea două săptămâni în izolare.

Aflat în Arad, bărbatul a fost surprins de polițiști în zona gării, după ce acesta, aflat la volanul unei mașini, a schimbat, brusc, direcția de mers.

Bărbatul oprit de polițiști nu purta nici masca de protecție sanitară, iar jandarmii au avut parte de o surpriză după ce l-au identificat. Cu doar câteva zile în urmă, același bărbat fusese amendat pentru că plecase din carantină.

Pe numele acestuia fusese emisă, de altfel, o alertă de tip ”coronavirus asociat” și, din această cauză, ar fi trebuit să rămână în carantină la domiciliu timp de 14 zile. În urma acestei ”ieșiri”, bărbatul a fost amendat cu 3.000 de lei.

”Atenţia jandarmilor a fost atră de faptul că bărbatul a schimbat brusc direcţia de mers la vederea echipajului şi nu purta nici masca de protecţie sanitară în spaţiul public. În urma verificărilor efectuate, jandarmii au avut surpriza să constate că bărbatul interceptat este aceeaşi persoană pe care, în urmă cu doar o săptămână, au mai sancţionat-o contravenţional pentru nerespectarea perioadei de carantinare. Astfel, au fost efectuate verificări suplimentare şi s-a constatat şi de această dată că pe numele bărbatului alerta de tip «coronavirus asociat» este încă în vigoare şi avea obligaţia legală să stea 14 zile în carantină la domiciliu, au transmis reprezentanții Jandarmeriei Arad.

Amendat de polițiști după ce o prostituată a sunat la 112

Bărbatul din Olt fusese prins de jandarmi, cu câteva zile în urmă, într-o pensiune din Arad, după ce o prostituată a sunat la numărul de urgență 112 dn cauză că nu se înțelesese cu acesta la ”prețul” pe care ar fi trebuit să îl plătească pentru serviciile sexuale.

“Bărbatul a fost depistat la o pensiune din municipiul Arad, în urma unui apel la 112 efectuat de către o femeie care a reclamat că bărbatul i-ar fi datorat o sumă şi nu mai vrea să-i înapoieze. Jandarmii s-au deplasat la adresa indicată, au identificat cele două persoane, iar în urma verificărilor efectuate au constatat că pe numele bărbatului este emisă o alertă de tip «coronavirus asociat» şi avea obligaţia legală să stea în carantină la domiciliu 14 zile, până în data de 30 noiembrie inclusiv. Cu privire la urgenţa reclamată, s-a constatat că divergenţele dintre cei doi au pornit de la o neînţelegere privind cuantumul sumei cerute de către femeie pentru anumite servicii oferite”, a transmis, la momentul respectiv, Jandarmeria Arad, potrivit știrileprotv.ro.

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică – editorialist GÂNDUL.RO, scriind articole de investigație, politică internă, politică citeste mai mult