Un bătrân a murit în fața unui spital din Ploiești, fără ca paznicul să reacționeze. Primarul a cerut o anchetă și amenință cu „desfacerea contractului de muncă”

Un bătrân a murit în fața unui spital din Ploiești, fără ca paznicul să reacționeze. Primarul a cerut o anchetă și amenință cu „desfacerea contractului de muncă”
FOTO ARHIVĂ - Mediafax Foto
Publicat: 27/05/2022, 22:28
Actualizat: 27/05/2022, 22:37

Primarul municipiului Ploieşti, Andrei Volosevici, a dispus o anchetă la Spitalul Municipal „Schuller” din oraș cu privire la modul în care au acţionat unii angajaţi după ce un bătrân a murit în stradă, vineri, în zona spitalului. Un martor a reclamat faptul că paznicul unităţii sanitare nu a avut nicio reacţie atunci când l-a văzut pe bărbat căzut la pământ.

Incidentul a avut loc, vineri dimineață, în jurul orei 11:00, pe strada Ana Ipătescu, în zona Spitalului Municipal Ploieşti, atunci când un bărbat în vârstă de 86 de ani a murit, după ce i s-a făcut rău. Verificările Poliţiei au arătat faptul că bărbatul era cardiac.

Managerul Spitalului Municipal Ploieşti, Mihaela Iordănescu, a declarat, pentru News.ro, că martori aflaţi în zona spitalului au afirmat că bătrânul aştepta la Serviciul de Medicină Legală Prahova, care funcţionează în incinta unităţii sanitare, pentru un certificat necesar încheierii unei tranzacţii.

Imediat după ce au fost anunţaţi de cazul bătrânului, medicii au ieşit din spital și au făcut tot posibilul pentru a-l salva, a precizat managerul spitalului. Au început imediat manevre de resuscitare și i-au aplicat o perfuzie.

În schimb, un martor a acuzat că a fost nevoie de intervenţia trecătorilor care au chemat personalul spitalului, pentru că paznicul unităţii sanitare nu ar fi reacţionat atunci când l-a văzut pe bărbat prăbușit la pământ, a mai precizat directoarea.

Edilul Andrei Volosevici a cerut și verificarea înregistrărilor camerelor de supraveghere ale spitalului, pentru clarificarea situaţiei, iar directoarea a cerut firmei de pază să trimită un alt angajat în locul celui aflat de serviciu în acel moment, până la elucidarea acuzațiilor.

„Informaţiile pe care le-am primit în primă fază sunt contradictorii, de aceea am dispus aceste verificări. Indiferent de funcţie suntem în primul rând oameni şi dacă se dovedeşte vinovăţia salariaţilor de la spital vom merge chiar până la desfacerea contractului de muncă”, a declarat primarul Andrei Volosevici.

Marian Popescu
Marian Popescu este pasionat de tot ce înseamnă jurnalism, de-a lungul timpului activând în tv, radio și mai ales în presa online. După ce a absolvit o facultate de profil, a scris pentru site-uri precum antena1.ro (a1.ro), Observator.tv (actualulciteste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase