Un bucureștean conduce sute de kilometri pe zi pentru a ajuta copiii bolnavi

Un bucureștean conduce sute de kilometri pe zi pentru a ajuta copiii bolnavi
Foto: Facebook Asociația Magic
Publicat: 18/05/2022, 12:55
Actualizat: 18/05/2022, 17:30

Aurel Simion este un șofer care, în timpul liber, benevol, face sute de kilometri pentru a ajuta copiii bolnavi.

Șoferul efectuează zilnic rute în toată țara, ajutând copiii nevoiași care au nevoie de un medic, de tratament și de investigații medicale. Fără ajutorul bărbatului, ei nu ar putea ajunge la controlul medical.

Aurel Simion face zilnic sute de kilometri, pentru a-i ajuta pe copiii bolnavi.

A plecat ultima oară în noaptea de duminică spre luni, la ora 02.00, pentru a prelua o familie din satul Dumești, județul Botoșani. I-a dus la spitalul Sfânta Maria din Iași, unde erau așteptați luni dimineața, la prima oră.

După ce și-a termina prima „misiune”, șoferul s-a îndreptat spre Botoșani, de unde a luat-o pe Alexandra și pe mama ei și le-a dus la București, potrivit Asociației Magic.

A parcurs peste 1.000 de km și în noaptea următoare, respectând același traseu al binefacerii. Potrivit sursei citate, Aurel este „șofer de suflet”, de mai bine de cinci săptămâni, timp în care a parcurs peste 8.000 de km pentru a ajuta familiile cu copii grav bolnavi, scrie alephnews.ro.

„Nu există cuvinte pe lume care să cuprindă acești oameni. Nu putem decât să fim recunoscători că muncim într-un loc magic, care ne permite să întâlnim atât de mulți, într-o viață”, au reacționat cei de la Asociația Magic, un ONG care ajută copiii grav bolnavi și familiile acestora.

De la începutul proiectului și până în prezent, s-au înscris peste 700 de voluntari, iar în prezent, sunt activi 293 de voluntari Șoferi de Suflet. Aurel este unul dintre cei care oamenii care în timpul liber aleg să facă fapte bune, potrivit reprezentanților Asociația Magic.

Pe 28 mai, se împlinesc doi ani de la primul drum. Până în prezent, proiectul Șofer de Suflet al Asociației Magic înseamnă, în cifre:

Beneficiari – 9.452 părinți și copii

Kilometri parcurși – 1.546.081 km

Bani economisiți de familii – 1.321.207 lei

Mihai Georgescu
Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții de presă românești și din Europa. Scrie la citeste mai mult