VIDEO | Un șofer român de TIR a furat 2.200 de litri de motorină din camioane, în Spania

VIDEO | Un șofer român de TIR a furat 2.200 de litri de motorină din camioane, în Spania
Foto: Captură
Publicat: 13/06/2022, 12:20
Actualizat: 13/06/2022, 12:24

Un conducător auto român de TIR, în vârstă de 42 de ani, a fost reținut în Spania după ce ar fi furat aproximativ 2.200 de litri de motorină din diferite poligoane industriale din zona Valencia.

Garda Civilă din Valencia a demarat o anchetă după o plângere depusă la finele lunii aprilie, privind furtul de carburanți.

Ancheta polițiștilor spanioli a dezvăluit modul în care opera românul. Mai întâi inspecta zona în care urma să sustragă combustibil și apoi își apropia capul tractor.

Foto: Captură

Furturi pe bandă rulantă

După ce se asigura din nou că nu îl vede nimeni, bărbatul muta capul tractor paralel cu camionul din care urma să fure combustibil și „subtiliza” motorina dintr-un vehicul în altul.

Primele două furturi de carburant au fost comise la Sediul Industrial El Canari din localitatea L’Alcudia de Crespins, unde a furat 950 de litri de motorină din două camioane, provocând o pagubă de aproximativ 1.300 de euro.

La cea de-a doua tâlhărie românul a sustras alți 900 de litri, în valoare de peste 1.400 de euro.

Totodată, bărbatul a furat și 340 de litri de motorină, evaluați la 600 de euro, din două autospeciale care erau parcate în zona industrială Beneixida.

Potrivit oamenilor legii, românul cunoștea foarte bine zona și a profitat de faptul că în apropiere se afla autostrada A-35 Valencia Albacete, cu multiple bretele de acces.

Hoțul de 42 de ani a fost reținut și urmează să fie judecat de Tribunalul de Primă Instanță și instrucțiune numărul 4 din Xativa, informează știrileprotv.ro.