Un fotbalist a fost găsit MORT după seria de cutremure devastatoare din Turcia

Un fotbalist a fost găsit MORT după seria de cutremure devastatoare din Turcia
Foto: Twitter
Publicat: 07/02/2023, 13:41
Actualizat: 07/02/2023, 13:44

Un fotbalist a fost găsit mort după seria de cutremure devastatoare din Turcia. Ahmet Eyup Turkaslan avea 28 de ani și era portarul echipei Malatyaspor. Sportivul a fost găsit mort sub dărâmături, după ce blocul în care locuia s-a prăbușit. 

De-a lungul carierei, Turkaslan a evoluat pentru Gaziantep, Osmanlispor, Umraniyespor și Malatyaspor.

Unul dintre sportivii de legendă a Turciei, Hakan Sukur, fost atacant al echipei Galatasaray, a postat un mesaj emoționant prin care deplânge moartea lui Ahmet Eyup Turkaslan.

”O, frate… Ahmet Eyup Turkaslan, portarul celor de la Malatyaspor, a murit. Dumnezeu să aibă milă de el, doresc multă putere familiei și apropiaților. Mă doare când au de decesul fiecărui cetățean. Îmi pare foarte rău”, a scris Hakan Sukur.

Cutremurele din Turcia și Siria au ucis peste 5000 de oameni, până în prezent

Cutremurele din Turcia și Siria au ucis peste 5000 de oameni, până în prezent. Organizația Mondială a Sănătății a avertizat că numărul victimelor ar putea depăși 20.000, scrie The Guardian.

Un alt cutremur cu magnitudinea de 5,7 grade s-a produs marți în estul Turciei, a anunțat Centrul Seismologic European Mediteranean (EMSC). Reuters relatează că centrul a precizat că seismul a avut loc la o adâncime de 46 km (28,58 mile).

Seismologii se așteaptă să existe o serie de replici după cele două cutremure majore de ieri. Deși mai puțin puternice decât evenimentul inițial, acestea reprezintă un risc pentru lucrătorii de salvare și ar putea provoca noi prăbușiri în rândul clădirilor deja slăbite de cutremurele de ieri, potrivit The Guardian.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase