Un medic rezident are nevoie de ajutorul nostru! La cinci ani după ce a fost diagnosticată cu cancer, Ana-Maria are șansa la o operație în premieră în România

Un medic rezident are nevoie de ajutorul nostru! La cinci ani după ce a fost diagnosticată cu cancer, Ana-Maria are șansa la o operație în premieră în România
Un medic rezident are nevoie de ajutorul nostru! La cinci ani după ce a fost diagnosticată cu cancer, Ana-Maria are șansa la o operație în premieră în România. Sursa foto: Facebook/Ana-Maria Iancu
Publicat: 18/03/2021, 19:37
Actualizat: 19/03/2021, 00:39

Ana-Maria Iancu, un tânăr medic rezident la Spitalul Județean de Urgență Târgu-Mureș, are nevoie de ajutor pentru a se putea opera de cancer. Ea are nevoie de 50.000 de euro pentru a putea primi, în premieră în România, un transplant de intestin.

Ea a fost diagnosticată în 2016 cu un cancer gastrointestinal, numit GIST, și a fost până acum operată de două ori. Mai mult, după cea de-a doua operație, Ana-Maria a fost în comă indusă.

Din păcate, însă, tumorile au scăpat de sub control, iar organismul ei nu face față curelor de citostatice de care ar avea nevoie, astfel că medicii i-au propus un transplant de intestin subțire.  Tratamentele de până acum au fost foarte costisitoare, iar în momentul acesta tânăra nu și-ar permite să plătească cei 50.000 de euro de care ar avea nevoie pentru această operație care i-ar putea salva viața.

În ajutorul ei a venit Asociația Haiduc pentru GIST, care îi oferă sprijin pentru strângerea de fonduri, dar Ana-Maria are nevoie de ajutorul nostru pentru a-și putea permite intervenția salvatoare.

Ana-Maria Iancu: Îmi doresc să trăiesc și să întorc binele pe care l-am primit cuiva care are nevoie

Ana-Maria Iancu a vorbit pentru GANDUL.RO despre lupta cu boala necruțătoare și spune că și-ar dori să trăiască pentru a avea ocazia să dea înapoi din ceea ce a primit de la oamenii din jurul său.

„Despre mine ce să spun? Sunt un om simplu. Din păcate, acum 5 ani am fost diagnosticată cu o boală necruțătoare, un cancer la intestinul subțire, numit GIST. Sunt 5 ani în care am descoperit oameni minunați care au fost alături și care sunt alături de mine și în prezent. Sunt o persoană foarte pozitivă, deși am trecut prin multe în acești ani. Din cauza acestui cancer am trecut prin două operații deja, la ultima am stat în comă indusă 3 zile, din care nu îmi aduc aminte nimic.

Cu toate astea, iubesc orice zi din viața mea, chiar dacă este una foarte grea. Îmi doresc enorm să revin la o viață mai normală, în care să nu mai iau pastile, să nu mai vărs, să nu mai fiu obosită. Îmi doresc doar să trăiesc cât se poate de frumos și să întorc binele pe care îl primesc și ajutorul pe care îl primesc zilnic cuiva care va avea nevoie de ajutor.

Cel mai mult îmi doresc să pot termina rezidențiatul, pentru că sunt medic rezident, iar ulterior să pot profesa. Îmi iubesc meseria, este unul dintre cele mai frumoase lucruri care mi se puteau întâmpla”, spune Ana-Maria.

Ana-Maria are nevoie de ajutorul nostru. Sursa foto: Facebook
Ana-Maria are nevoie de ajutorul nostru. Sursa foto: Facebook

Medicul rezident are nevoie de un transplant salvator

Ana-Maria Iancu mai spune că se bazează pe o echipă medicală de la Brașov, trei medici care au sprijinit-o încă de când a fost diagnosticată cu cancer.

Ea povestește că, după ce tumorile au revenit, organismul său nu a făcut față dozelor de citostatice care s-ar fi impus, iar medicii i-au propus un transplant de intestin subțire, intervenție care ar reprezenta o premieră pentru medicina din România.

„În 2016, am avut noroc să dau peste dr. Paul Biriș, medic imagist, dr. Bogdan Moldovan, chirurg și dr. Eugeniu Banu, medic oncolog. Aceștia formează echipa medicală pe care mă bazez la orice oră și în care am încredere deplină. Domnii dr. Moldovan și Banu fac parte din colectivul Spitalului Sf. Constantin din Brașov, unde au fost efectuate și primele intervenții chirurgicale.

Până în ianuarie 2020 totul era bine, tumorile erau ținute sub control, dar după RMN-ul din ianuarie lucrurile s-au schimbat. Mi s-a crescut doza de citostatic și după o discuție indelungată cu domnul doctor Moldovan am ajuns la concluzia că cel mai bine este să facem transplantul de intestin, care va fi o premieră pe plan național. Se va colabora cu o echipă de prestigiu din Elveția. Din păcate, toata această poveste costă undeva intre 40.000 și 50.000 de euro, bani pe care nu îi am, asa că Asociația Haiduc pentru GIST a acceptat să mă ajute să strâng banii prin donații”, spune tânărul medic.

 Cum o putem ajuta pe Ana-Maria?

Persoanele care vor să o ajute pe Ana-Maria pot dona în conturile Asociației Haiduc pentru GIST, cu mențiunea că donează pentru Ana-Maria Iancu.

Conturile sunt:

  • Cont lei: RO48RNCB0193169356290001
  • Cont euro: RO21RNCB0193169356290002

Conturile sunt deschise la BCR.

Totodată, cei care vor să ajute o pot face și prin redirecționarea celor 3,5% din impozitul pe venit, prin formularul 230.

În urma cu 5 ani am fost diagnosticata cu GIST, un cancer la intestinul subțire. De atunci pana în prezent am suferit 2…

Posted by Ana-Maria Iancu on Sunday, March 7, 2021

Andrei Văcaru
Andrei Văcaru a absolvit studiile de licență la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării în anul 2013, dar și un master în Comunicare mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Doliu la Casa Regală Britanică. Prințesa Beatrice a trecut prin clipe grele după ce primul...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
INTERDICȚIE clară pentru românii cu casă la curte. Statul nu-ți dă voie să treci de...
Alte vești proaste de la meteorologi. Ploi abundente, vineri
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Ziua în care sute de mii de oameni au ieşit în stradă pentru Regele Mihai