Un politician român a numit-o pe Kamala Harris „nulitate americană”. De ce crede că vizita vicepreședintelui SUA la București ar putea declanșa Al Treilea Război Mondial

Un politician român a numit-o pe Kamala Harris „nulitate americană”. De ce crede că vizita vicepreședintelui SUA la București ar putea declanșa Al Treilea Război Mondial
Kamala Harris, vicepreședintele SUA primită de președintele Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni / Sursa: Alexandra Pandrea
Publicat: 12/03/2022, 17:36
Actualizat: 14/03/2022, 16:36

Mircea Manolache, un politician din Iași, a publicat o postare pe Facebook prin care acuză SUA că-și dorește cu ardoare un război cu Rusia, ceea ce ar putea determina cel de-Al Treilea Război Mondial. Un rol în această ecuație ar avea România, pentru că țara noastră ar fi împinsă la înaintare de SUA, în special prin vizita la București a Kamalei Harris, pe care politicianul a numit-o „nulitate americană”.

„Și iată de ce vine Kamala la București. Maximul pe care SUA l-a obținut de la Polonia a fost OK-ul în ceea ce privește donarea MIG-urilor către SUA, în schimbul dotării armatei Ucrainei cu F-16. Și asta, rețineți, se face gratis! (…)”, și-a început pesedistul postarea.

Mai mult, pesedistul, care este și consilier județean, a etichetat vicepreședintele SUA drept „o nulitate americană”. Ulterior, postarea politicianului a fost ștearsă de pe pagina sa, după ce a provocat un val de reacții ostile.

Mircea Manolache, membru PSD Iași și consilier județean (FOTO: Facebook.com/mirceamanolache)

În urma mesajului publicat de Manolache, conducerea locală a PSD și-a cerut scuze și s-a angajat să analizeze acest caz, în vederea asumării unor sancțiuni, potrivit News.ro.

Postarea integrală a lui Mircea Manolache, înainte de a fi ștearsă:

„Şi iată de ce vine Kamala la Bucureşti. Maximul pe care SUA l-a obţinut de la Polonia a fost OK-ul în ceea ce priveşte donarea MIG-urilor către SUA în schimbul dotării armatei Ucrainei cu F-16. Şi asta, reţineţi, se face gratis! Acum SUA are nişte MIG-uri pentru care trebuie să găsească transportator spre Ucraina. Polonezii au ieşit singuri din joc, iar nemţii au refuzat să primească acele avioane pe teritoriul lor. Astfel încât, venirea Kamalei Harris se face pentru a ordona autorităţilor române să preia transferul MIG-urilor către Ucraina. Dacă servanţii noştri vor accepta, totul ar echivala cu o sinucidere pentru noi. Oficial devenim parte a conflictului, iar Rusia poate considera că România i-a declarat război.

Ceea ce mi se pare extrem de îngrijorător este că SUA chiar îşi doresc începerea unui conflict major cu Rusia. Asta nu de ieri de azi, ci încă de la momentul loviturii de stat a „Revoluţiei Portocalii”. Nu-mi dau seama dacă este strict vorba de o încercare disperată de a se menţine în continuare numărul 1 mondial, dacă e o comandă a complexului militar american, sau – în virtutea ultimelor informaţii- dacă e vorba de „dosarul biologic” pe care ruşii îl aduc în faţă. Sau poate că avem de-a face cu un mix al tuturor acestor posibile cauze. Certitudinea pe care-o am este că, la ora actuală, SUA caută să pornească un război de proporţii. Iar asta e cea mai proastă veste pe care v-o dau. Un asemenea război va înghiţi cu rapiditate o mulţime de vieţi nevinovate. E ceva tragic.

De asemenea, teama mea este că nulitatea americană va găsi la Bucureşti nişte slugi care nu vor fi capabile să refuze ordinul venit de la Washington. Iar asta e tragic pentru că, dacă se va petrece, va însemna că o mână de trădători ne bagă cu forţa într-un război care nu-i al nostru. Suntem din nou într-o cumpănă a istoriei şi, din nou, sub vremi. Iată-ne continuându-ne istoria nefastă. Iar n-avem conducători, în timp ce românii sunt din nou cuprinşi de orbul găinii, scrie Dan Diaconu pe blogul său”, a scris Manolache pe Facebook.

FOTO – B1 TV/Facebook

Kamala Harris a vizitat soldații americani de la Baza militară 90, după ce a părăsit Palatul Cotroceni, potrivit B1 TV., care precizează că înainte de a intra în PSD, Manolache a fost membru UNPR.

Marian Popescu
Marian Popescu este pasionat de tot ce înseamnă jurnalism, de-a lungul timpului activând în tv, radio și mai ales în presa online. După ce a absolvit o facultate de profil, a scris pentru site-uri precum antena1.ro (a1.ro), Observator.tv (actualul citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase