Un politician rus rupe tăcerea despre încheierea „operațiunii speciale”: „Cred că ne vom opri la granița poloneză. Această încercare de a șterge Rusia va eșua, în ciuda isteriei Occidentului”

Un politician rus rupe tăcerea despre încheierea „operațiunii speciale: „Cred că ne vom opri la granița poloneză. Această încercare de a șterge Rusia va eșua, în ciuda isteriei Occidentului
Publicat: 07/05/2022, 18:18
Actualizat: 07/05/2022, 18:19

Piotr Tolstoi, vicepreședintele Dumei de Stat a Federației Ruse, susține într-un interviu pentru La Repubblica că Ucraina reprezintă o amenințare militară pentru Federația Rusă, iar  „operațiunea specială” se va încheia abia atunci când rușii vor ajunge la granița poloneză.

Între timp, războiul din Ucraina a ajuns în cea de-a  73-a zi. Bombardamentele continuă, iar  ONU solicită Rusiei să deblocheze porturile din regiunea Odessa. Rusia este acuzată că a încălcat armistiţiul şi a obstrucţionat operaţiunea de salvare prin bombardamente repetate.

El a mai spus, în spiritul propagandei ruse, că ideologia nazistă a lăsat rădăcini în Ucraina, în ciuda faptului că are un președinte evreu.

„Vom finaliza operațiunea când vom considera de cuviință. Cred că ne vom opri la granița poloneză „, a adăugat politicianul rus, citat de ziare.com. 

Potrivit deputatului, lovitura economică dată de sancțiuni este resimțită pe deplin de cetățenii ruși, dar acest lucru nu îi va opri: supraviețuirea țării ar rămâne în centrul atenției. Pentru a sublinia fermitatea Federației Ruse, el a adăugat: „Pentru un rus, câteva ruble nu este o tragedie”.

Potrivit lui Tolstoi, războiul arată că Rusia nu vrea să fie călcată în picioare și nu acceptă nicio restricție din partea Occidentului.

„Această încercare de a șterge Rusia va eșua. Pentru că nu ne poți șterge cultura, arta, literatura, sportul, în ciuda isteriei Occidentului”, a conchis el.

„Cu toții, desigur, sperăm că ostilitățile se vor încheia cât mai curând, dar acest lucru nu anulează necesitatea „demilitarizării” și „denazificării” regimului creat în Ucraina. Un regim care nu va mai exista niciodată, în ciuda tuturor încercărilor Occidentului”, a spus Tolstoi.

Anterior, șeful serviciilor de informații ruse, Serghei Naryshkin, a declarat că Polonia intenționează să stabilească controlul asupra „posesiunilor sale istorice” în Ucraina. Pentru a face acest lucru, Varșovia intenționează să trimită trupe în regiunile de vest ale Ucrainei.