Un profesor de la Harvard susține că a găsit fragmente de tehnologie EXTRATERESTRĂ provenite de la un meteorit căzut pe Terra. SUA confirmă

Un profesor de la Harvard susține că a găsit fragmente de tehnologie EXTRATERESTRĂ provenite de la un meteorit căzut pe Terra. SUA confirmă
Sursa foto: Pixabay/ urikyo33
Publicat: 10/07/2023, 10:52

Profesorul de la Harvard Avi Loeb crede că ar fi găsit fragmente de tehnologie extraterestră de la un meteorit care a căzut în apele din largul Papua, Noua Guinee, în 2014.

Comandamentul Spațial al SUA a confirmat cu aproape o certitudine, 99,999%, că materialul provine dintr-un alt sistem solar. Guvernul i-a dat lui Loeb o rază de cercetare de 10 km unde este posibil să fi căzut meteoritul.

„Acolo a avut loc mingea de foc, iar guvernul a detectat-o de la Departamentul de Apărare. Este o zonă foarte mare, de mărimea orașului Boston, așa că am vrut să o stabilim”, a declarat Loeb. „Ne-am dat seama de distanța mingii de foc pe baza timpului de întârziere dintre sosirea undei de suflu, bum-ul exploziei și lumina care a sosit rapid”.

Calculele lor le-au permis să traseze traiectoria potențială a meteoritului. S-a întâmplat ca aceste calcule să traseze o traiectorie chiar prin aceeași rază de acțiune proiectată de 10 km care a venit din partea guvernului american.

Loeb și echipa sa au luat o barcă numită și au mers în zonă. Nava a efectuat numeroase treceri de-a lungul și în jurul traiectoriei proiectate a meteoritului. Cercetătorii „au periat” fundul oceanului atașând un dispozitiv plin de magneți la barca lor.

„Am găsit zece sfere. Acestea sunt sfere aproape perfecte, sau bile metalice. Când le privești la microscop, ele arată foarte distinct și ciudat. Au culori aurii, albastre, maro, iar unele dintre ele seamănă cu o miniatură a Pământului”, a explicat profesorul de la Harvard.

O analiză a compoziției a arătat că sferele sunt alcătuite din 84% fier, 8% siliciu, 4% magneziu și 2% titan, plus oligoelemente. Ele au dimensiuni sub milimetrice. Echipajul a găsit în total 50 dintre ele.

„Are o rezistență materială care este mai dură decât toate rocile spațiale care au fost văzute înainte și catalogate de NASA”, a adăugat Loeb.

„Am calculat viteza sa în afara sistemului solar. A fost de 60 km pe secundă, mai rapidă decât 95% din toate stelele din vecinătatea soarelui. Faptul că era făcută din materiale mai rezistente chiar și decât meteoriții de fier și că se deplasa mai repede decât 95% din toate stelele din vecinătatea soarelui, a sugerat că ar putea fi o navă spațială a unei alte civilizații sau un gadget tehnologic”.

El compară situația cu oricare dintre navele spațiale Voyager lansate de NASA.

„Acestea vor ieși din sistemul solar în 10.000 de ani. Imaginați-vă că se vor ciocni cu o altă planetă îndepărtată peste un miliard de ani. Ar apărea ca un meteorit de o compoziție care se deplasează mai repede decât de obicei”, a explicat Loeb.

Cercetările și analizele sunt abia la început la Harvard. Profesorul încearcă să înțeleagă dacă sferele sunt artificiale sau naturale. Dacă sunt naturale, aceasta le va oferi cercetătorilor o perspectivă asupra materialelor care ar putea exista în afara sistemului nostru solar. Dacă sunt artificiale, încep cu adevărat întrebările.

„Ne va lua zeci de mii de ani să ieșim din sistemul nostru solar cu actuala noastră navă spațială spre o altă stea. Acest material a petrecut acest timp pentru a ajunge la noi, dar acum este aici. Trebuie doar să ne verificăm curtea din spate pentru a vedea dacă avem pachete de la un Amazon interstelar care are nevoie de miliarde de ani pentru călătorie”, a spus Loeb,

„Sperăm să găsim o bucată mare din acest obiect care a supraviețuit impactului, pentru că atunci ne vom putea da seama dacă este o rocă sau un gadget tehnologic”, a conchis profesorul, potrivit wral.com.

Alexandru Tosa
Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, Alexandru Toșa a debutat în presă în 2020. Începând mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O olandeză cu depresie va fi eutanasiată, pentru că „nu mai poate face față”. Are...
Meteorologii Accuweather anunță o lună mai istorică, în România. Vreme extremă în București
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani....
BREAKING | Florin Piersic a fost operat de urgență, după ce i s-a făcut rău...
Dieta-minune lui Carmen Brumă: ce consumă iubita lui Mircea Badea de ani buni! Așa se...
Florin Piersic, operat de urgenţă. Marele actor s-a simţit rău în timpul unui spectacol la...
Florin Piersic, în stare gravă! Breaking news!
Incendiu de proporții în Capitală. O clădire din sectorul 1 a ars din temelii. Ce...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Cum poți stinge martorul pentru sonda Lambda? Ce alte probleme indică „check engine”?
Gorghiu: Ministerul Justiţiei depune eforturi ca prinţul Paul să-şi execute pedeapsa în România
URMĂRI groaznice după un simplu transplant de organ! 89% dintre oameni...
A devenit COMPLET ILEGAL în România. Anunț de la Guvern chiar astăzi, 30 APRILIE: A...
Artist internațional, filmat într-o ipostază neașteptată, la Costinești. Este urmarit de zeci de milioane de...
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Robi, hotărât să lupte pentru Roberta! Concurentul nu este impresionat de chimia dintre Roberta și...
"Nu există măreție fără familie". Visul lui Maluma a devenit în sfârșit realitate. Ipostaza emoționantă...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Test de cultură generală. Ce înseamnă acronimul NASA?