Un rapper rus s-a sinucis pentru că nu a vrut să meargă pe front: „Nu sunt pregătit să ucid pentru niciun ideal”

Un rapper rus s-a sinucis pentru că nu a vrut să meargă pe front: „Nu sunt pregătit să ucid pentru niciun ideal”
Ivan Petunin / Foto: Walkie-Telegram
Publicat: 01/10/2022, 16:05

Rapperul rus Ivan Petunin (27 de ani), cunoscut ca Walkie, s-a sinucis din cauza mobilizării anunțate de Vladimir Putin în Rusia, relatează publicația MediaZona. Informația a fost confirmată chiar de iubita artistului, pe canalul de Telegram al muzicianului, unde a publicat și o scrisoare de adio adresată ei.

Cadavrul lui Petunin a fost găsit în apropierea unei clădiri înalte Krasnodar, chiar în ziua în care a lansat un nou album, potrivit Digi 24.

Anterior, Petunin a publicat un mesaj video pe rețelele sociale, în care a spus că a decis să se sinucidă din cauza mobilizării pe front.

„Dacă te uiți la acest videoclip, înseamnă nu mai sunt în viață. Nu pot și nu vreau să-mi asum păcatul crimei. Nu sunt pregătit să ucid pentru niciun ideal. Nu am dreptul să ridic o mitralieră și să trag în oameni”, a spus rapperul.

Petunin a spus că a făcut tratament psihiatric, ceea ce în mod normal l-ar fi scutit de armată, dar era convins că „mobilizarea parțială se va transforma în mobilizare totală”.

Într-o scrisoare către iubita sa, rapperul a spus că, din cauza așa-ziselor referendumuri din teritoriile parțial ocupate din Ucraina, „toată lumea va merge pe front”.

„Acolo, fără nicio ezitare, iau oameni cu boli mintale și mai grave decât a mea”, a mai scris Petunin.

Marian Popescu
Marian Popescu este pasionat de tot ce înseamnă jurnalism, de-a lungul timpului activând în tv, radio și mai ales în presa online. După ce a absolvit o facultate de profil, a scris pentru site-uri precum antena1.ro (a1.ro), Observator.tv (actualul citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase