Un român a murit la spital, în Marea Britanie, după ce a fost împușcat de polițiști. Familia: „Voia să se întoarcă în țară peste o lună”

Un român a murit la spital, în Marea Britanie, după ce a fost împușcat de polițiști. Familia: „Voia să se întoarcă în țară peste o lună”
Marius Ciolac (35 de ani), românul împușcat de polițișii britanici / FOTO - Profimedia
Publicat: 16/10/2022, 20:19
Actualizat: 16/10/2022, 20:36

Marius Ciolac, un român de 35 de ani care lucra de patru ani în Marea Britanie, a murit săptămâna trecută la spital după ce fusese împușcat de polițiști la începutul acestei luni.

Agenții au fost solicitați vineri, 7 octombrie, la ora 09:55, după ce bărbatul fusese observat înarmat cu un cuțit în parcarea unei secții de poliție din Derby.

La ora 10:03, un ofițer a tras trei focuri de armă asupra românului, fiind grav rănit. El a fost îngrijit tot de polițiștii ajunși la fața locului, până la sosirea medicilor, care au venit inclusiv cu un elicopter.

Un martor la incident a declarat pentru Derbyshire Live că a auzit un ofițer strigând „aruncă cuțitul”, înainte de cele trei împușcături, scrie The Guardian.

Ulterior, Marius a fost transportat la un spital din Derby, unde a murit săptămâna trecută.

Oficiul Independent pentru Conduita Poliției/Independent Office for Police Conduct (IOPC) a început o anchetă, așa cum este procedura în cazurile de împușcături ale polițiștilor, confirmând că de la fața locului a fost recuperat un cuțit.

„Este vital să existe o anchetă independentă pentru a afla toate circumstanțele care au dus la moartea acestui bărbat. Aș dori să îi asigur pe oameni că vom efectua o investigație amănunțită și detaliată asupra a ceea ce a avut loc. Cercetările sunt în fază incipientă”, a declarat, vineri, directorul regional IOPC, Derrick Campbell.

Potrivit polițiștilor din Derbyshire, rudele au fost imediat informate, dar sora sa, Andreea, care locuiește în Italia, a povestit pentru Derbyshire Live că a aflat despre moartea fratelui ei la știri.

„Marius a greșit clar, nu a fost nevinovat. Am auzit că avea un cuțit asupra lui. Dar de ce să-l omoare? Am aflat doar de la știri mai târziu că avocatul său a spus că are probleme de sănătate mintală. Ni s-a spus, duminică după-amiază, că a murit în urma unui incident legat de poliție. Nu știam prea multe despre asta. Dar apoi am căutat pe internet. Și apoi am aflat de la știri că a fost împușcat de poliție”, a spus ea.

Potrivit acesteia, fratele său s-a mutat în Anglia în urmă cu patru ani și a lucrat ca și constructor, dar plănuia să revină în țară.

„Voia să se mute înapoi în România peste o lună. Am crezut că este fericit în Anglia, dar în ultimele luni a fost singur”, a mai spus sora bărbatului.

Femeia, mamă a doi copii și însărcinată cu al treilea copil, locuieşte în Florenţa, împreună cu mama sa, Mariana Racos, în vârstă de 62 de ani.

„Mama mea nu poate vorbi cu adevărat despre asta, este foarte supărată. Știm acum că lui Marius i-a făcută autopsia, știm că a murit în urma unui foc tras în abdomen. Nu pot merge chiar eu în Anglia pentru că sunt însărcinată în opt luni și nu am voie. Vrem să repatriem cadavrul înapoi în România, asta este prioritatea noastră în acest moment. Știm că va fi nevoie de o sumă mare de bani. Am reușit să obținem un bilet de avion spre Anglia pentru fratele meu care locuiește în România. Va zbura acolo în Anglia pentru a identifica oficial cadavrul. Totul va începe luni, dar nu știm cât va dura”, a afirmat Andreea.

Ea a spus că, cel mai probabil, familia va încerca să obțină consiliere juridică.

„Am încercat să luăm legătura cu Marius înainte de a muri. Am vorbit cu câțiva dintre prietenii lui care spuneau că este destul de singur. Mi-au spus că vrea să se întoarcă în România într-o lună și să călătorească. Nu și-a dorit o familie. Suntem cu toții foarte șocați. Am fi înțeles poate dacă ar fi fost un accident, dar în aceste circumstanțe pur și simplu nu putem găsi răspunsuri. Cred că totul este foarte incomod. Nu știm nici ce a fost în capul lui, să aibă un cuțit asupra sa, într-o parcare a unei secții de poliție. Polițiștii ne-au mai spus că avea asupra lui o geantă în care se afla o pisică”, a mai precizat femeia.

„Totul s-a întâmplat prea repede. Chiar dacă a greșit. Totul s-a întâmplat prea repede”, a spus și mama lui Marius.

Marius Ciolac locuia la mai puțin de 500 de metri distanță de parcarea unde s-a produs tragedia.

Marian Popescu
Marian Popescu este pasionat de tot ce înseamnă jurnalism, de-a lungul timpului activând în tv, radio și mai ales în presa online. După ce a mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
"Nu există așa ceva". Reacția unui bărbat din Cehia la o terasă din România unde...
Cea mai tunată de la mare! A defilat de 1 Mai cu talia de viespe...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Un fost ministru a fost filmat omorându-și în bătaie soția, într-un restaurant. Imaginile au stârnit...
Stațiunea montană din România care este unică în toată Europa. Puțini turiști de la noi...
Declarații scandaloase ale unei vedete. Cum face sex la 85 de ani: „Încă pot să-mi...
Sfânta şi Marea Joi din Săptămâna Patimilor. Tradiții, obiceiuri şi superstiţii în Joia Neagră sau...
Adevărul despre starea gravă a lui Florin Piersic! Breaking news!
Câți mici a cumpărat un român de 1 Mai! Oamenilor nu le-a venit să creadă:...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Renault lansează SUV-ul care va pune probleme DACIEI DUSTER - VIDEO
Rusia a recucerit oraşul Robotyne, principala aşezare eliberată de Ucraina în 2023
RISC MAJOR în spațiul cosmic! Un cercetător avertizează că „suntem LA LIMITĂ”
Veste tristă despre Florin Piersic. Acum s-a aflat
Doliu la Hollywood. Vedeta din „Line of Duty” a murit neașteptat, la 59 de ani
Cum arăta Gabriela Lucuțar, Regina Întunericului de la Chefi la cuțite, înainte de intervențiile estetice....
Ce plantă poate preveni cancerul? Are proprietăți miraculoase: elimină pietrele de la rinichi și tratează...
Florin Piersic, ajuns de urgență pe masa de operație! Care este starea de sănătate a...
FOTO. Unde se ascundea traficantul de migranţi care a atacat cu cuţitul doi poliţişti de...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Max Planck, creatorul Teoriei Cuantice. „Nu cunoașterea adevărului, ci succesul care însoțește căutarea lui este...