Un șofer beat și-a început minivacanța de 1 Decembrie cu dosar penal. Ce au făcut polițiștii după ce le-a oferit 8.000 de lei

Un șofer beat și-a început minivacanța de 1 Decembrie cu dosar penal. Ce au făcut polițiștii după ce le-a oferit 8.000 de lei
Publicat: 29/11/2021, 13:14
Actualizat: 29/11/2021, 13:16

Polițiștii de la Rutieră au oprit la Predeal un șofer și, după ce l-au testat cu aparatul etilotest, au constatat că se urcase beat la volan. Șoferul a încercat să le dea polițiștilor 8.000 de lei ca să scape fără sancțiuni, dar s-a ales cu dosar penal pentru dare de mită.

Şoferul a fost depistat sâmbătă 27 noiembrie, de poliţiştii braşoveni, în staţiunea Predeal. După testarea cu aparatul etilotest a rezultat că șoferul avea o alcoolemie de 0,63 mg/l alcool pur în aerul expirat, potrivit Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA) Braşov.

După ce a aflat ce sancțiuni va primi, șoferul le-a oferit polițiștilor 8.000 de lei. Polițiștii brașoveni l-au denunțat la Direcția Generală Anticorupție, care l-a pus sub acuzare pentru dare de mită. Procurorii l-au reținut și au cerut instanței arestarea lui preventivă.

Judecătorii au respins cererea procurorilor, dispunând ca șoferul să fie cercetat în libertate, cu măsura controlului judiciar, care îi interzice să părăsească țara și îl obligă să meargă la secția de poliție o dată pe săptămână, dar și în fața anchetatorilor, de fiecare dată când este chemat.

În urmă cu o săptămână, tot în weekend, un șofer de tir a încercat să le dea mită poliţiştilor braşoveni, ca să nu-l sancționeze pentru că mergea pe un drum pe care nu avea dreptul să circule cu camionul.

Șoferul fusese oprit de polițiști pentru că mergea cu ansamblu de vehicule cu o masă mai mare de 7,5 tone pe DN 1, în judeţul Braşov.

Polițiștii de la IPJ Brașov l-au denunțat la DGA, iar șoferul s-a ales cu dosar penal pentru mită și a fost pus sub acuzare de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov.