Un șofer român a parcurs 1.300 km cu mașina, cheltuind mai puțin de 100 de lei. Cum a fost posibil

Un șofer român a parcurs 1.300 km cu mașina, cheltuind mai puțin de 100 de lei. Cum a fost posibil
Sursa foto - caracter ilustrativ: Shutterstock
Publicat: 17/09/2022, 23:48

Un șofer din România a povestit, pe un forum al posesorilor de autoturime electrice Dacia Spring, găzduit de Facebook, cum a reușit să parcurgă 1.300 de kilometri cheltuind doar 95 de lei.

Este vorba de distanța București – Timișoara, tur-retur, parcursă cu mașina sa electrică, Dacia Spring, cu portbagajul plin, încă un pasager și doi copiii mici.

Acesta s-a oprit de mai multe ori pe traseu să reîncarce bateria autoturismului, dar afirmă că pauzele dese nu au reprezentat o problemă pentru el.

„Încărcare gratuită în București, încărcare gratuită la Curtea de Argeș ( m-am abătut de la traseu pentru a încărca gratis. Și la întoarcere, dar nu am mai ajuns in timpul programului și am găsit statia închisă) încărcat Enel X la Sibiu doar cât să ajung la Deva, încărcat full la Deva tot Enel X. Încărcare gratuită in Timișoara, plimbat vreo două sute de km pe acolo în trei zile. Retur, încărcat gratuit în Timișoara, la Deva cât să ajung până la Sibiu, la Sibiu full, am ajuns la Pitești cu ocolire pe la Curtea de Argeș, în speranța că ajung să încarc gratuit la Lidl. La Pitești tot Enel X. Cât să ajung la București. La Stațiile Enel X, mi-am făcut un abonament lunar 140 lei pentru 120 de kW. Am consumat din abonament 81 kw. Restul încărcărilor au fost gratuite, în București, Timișoara și una la Curtea de Argeș. În jur de 1300 de kilometri parcurși, consumul mediu de 11,5 kw la 100 de km, viteza medie 65,2 km/h, cu 92 km/h pe autostradă”, a explicat șoferul despre experiența sa cu Dacia Spring.

Marian Popescu
Marian Popescu este pasionat de tot ce înseamnă jurnalism, de-a lungul timpului activând în tv, radio și mai ales în presa online. După ce a absolvit o facultate de profil, a scris pentru site-uri precum antena1.ro (a1.ro), Observator.tv (actualulciteste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase