Un specialist avertizează: Bitcoin ar putea ajunge la 10.000 de dolari

Un specialist avertizează: Bitcoin ar putea ajunge la 10.000 de dolari
Foto: Pixabay
Publicat: 10/07/2021, 13:14
Actualizat: 10/07/2021, 13:15

Bitcoin „ar putea scădea la 10.000 de dolari”, avertizează analiștii. Asta înseamnă că declinul va duce Bitcoin la mai puțin de o treime din valoarea actuală.

Avertismentul vine din partea lui Scott Minerd, președintele Guggenheim Investments, o companie de investiții financiare și consultanță care gestionează active de peste 245 miliarde de dolari

„Când mă uit la istoria criptomonedei și la punctul în care am ajuns, cred că este probabilă o cădere de 70 – 80 %, până la 10.000 – 15.000 de dolari”, a spus Minerd, într-un într-un interviu pentru CNBC.

„Nu m-aș grăbi să cumpăr Bitcoin şi nu văd niciun motiv să-l dețin chiar acum”, a adăugat el

Acum, Bitcoin se tranzacţionează la aproximativ 33.300 de dolari, cu circa 50% sub valorile record de peste 60.000 de dolari pe care le-a atins acum trei luni.

Printre factorii care au dus la scăderea prețurilor au fost și creșterea controlului impus de state precum China asupra pieței de criptomonede, criticile legate de impactul pe care generarea de criptomonede îl are asupra mediului şi îngrijorările privind valoarea inerentă a acestui activ.

Interesant este că Minerd a fost fan al criptomonedei. În decembrie, el a declarat pentru Bloomberg News că ar trebui să coste „aproximativ 400.000 de dolari”.

Dar, în mai, Minerd a scris pe Twitter că criptomonedea a devenit o bula speculativă similară celei din secolul al XVII-lea care implică preţuri exagerate pentru bulbii de lalele.

Citește și…

Minarea de bitcoin a încălzit un lac din New York atât de mult încât „l-a transformat într-un jacuzzi”

Localnicii care trăiesc în jurul Lacului Seneca din statul american New York acuză operațiunile de minare a bitcoin că încălzesc lacul atât de tare încât a devenit ca un jacuzzi.

Plângerile acestora sunt legate de o centrală electrică alimentată cu gaze naturale ce este folosită pentru rularea a cel puțin 8.000 de calculatoare ce minează bitcoin, potrivit NBC News.

Centrala folosește apă din Lacul Seneca pentru răcire, aceasta fiind apoi deversată înapoi în lac. Minarea de bitcoin este procesul prin care sunt create noi criptomonede de către calculatoare specializate care rezolvă calcule complexe pentru rețeaua bitcoin, relatează Markets Insider.

Centrala electrică Greenidge, care este îndeaproape urmărită de Departamentul de Conservare a Mediului din statul New York, este autorizată să folosească 526 de milioane de litri de apă zilnic și să deverseze 511 milioane în același interval de timp.

Ioana Tudorascu
Tudorașcu Ioana a urmat cursurile Facultății de Litere din cadrul Universității București (2016-2019) și a intrat în presă în anul 2019. De atunci, Ioana activează la GÂNDUL.RO, având funcția de redactor. Este pasionată de sport, citit, citeste mai mult