Un tânăr din Câmpina, MUTILAT în parcare. Agresorul i-a spart geamul mașinii cu o sticlă de bere și a fugit. ”Am văzut cioburi și cum sărea sângele”

Un tânăr din Câmpina, MUTILAT în parcare. Agresorul i-a spart geamul mașinii cu o sticlă de bere și a fugit. ”Am văzut cioburi și cum sărea sângele”
Ionuț Alexe a fost agresat chiar în parcarea din fața unui bloc vecin, unde obișnuiește să își lase mașina (sursă foto: arhivă personală)
Publicat: 25/04/2024, 09:00

Un caz șocant s-a petrecut recent în comuna Poiana Câmpina, din Prahova. Un tânăr de 25 de ani a fost mutilat, ziua în amiaza mare, de un necunoscut, fără să fi avut niciun conflict cu acesta. Individul, care probabil se afla sub influența băuturilor alcoolice, a aruncat cu o sticlă de bere în geamul lateral stâng al mașinii în care se afla tânărul.

  • Impactul a fost atât de puternic încât geamul s-a spart, iar cioburile care au sărit în toate părțile l-au tăiat pe față. O bucată de sticlă a fost proiectată în carotidă și doar puțin a lipsit să i-o secționeze.
  • Agresorul a fugit imediat, astfel că tânărul nici nu și-a dat seama ce i s-a întâmplat, ci doar a simțit cum se umple de sânge din cap până în picioare.
  • Agresorul a fost prins de polițiștii din Câmpina și reținut pentru 24 de ore. Cu toate acestea, procurorul a considerat că bărbatul, care are antecedente pentru violență în familie, lovire sau alte violențe nu este un pericol public și a decis anchetarea acestuia în stare de libertate.

În urmă cu aproximativ trei săptămâni, un tânăr IT-ist, care locuiește în comuna Poiana Câmpina, județul Prahova, a trecut razant pe lângă moarte. Ionuț Alexe (25 de ani) a fost mutilat de un bărbat, fără să fi avut ceva de împărțit cu el. Tânărul tocmai urcase în mașina pe care o avea parcată în fața unui bloc vecin și se pregătea să plece. Era în jurul orei 15.30, când abia ce a apucat să pornească motorul și s-a trezit din senin cu o durere cumplită la nivelul feței.

Bucăți de cioburi s-au împrăștiat dintr-o dată în mașină, iar unele i s-au înfipt în față. În câteva secunde, șiroaie de sânge au umplut scaunul și bordul mașinii. Tânărul nu și-a dat seama ce i s-a întâmplat, iar primul lucru pe care l-a făcut a fost să se întoarcă acasă și să sune la 112. Rănile pe care le-a suferit au fost atât de grave încât hainele i s-au îmbibat rapid de sânge.

Cum incidentul s-a petrecut pe neașteptate și foarte repede, victima nu a avut timp de reacție și nu a apucat să-l vadă pe agresor, care a aruncat în geamul lateral al mașinii cu sticla de bere, apoi a fugit.

”Am intrat în mașină, nu am observat pe nimeni, nu am schimbat nicio vorbă cu cineva sau să am vreo altercație. Nu știu de ce a venit și a dat cu sticla de bere. Nici măcar nu îl cunosc, dar am înțeles că stă tot în comună. Eram plin de sânge pe toată fața. Nici nu am știut ce s-a întâmplat, nu am realizat, nu am văzut pe nimeni. Am văzut doar niște cioburi de la o sticlă de bere în mașină, geamul spart și cum sărea sângele. Am mers așa, vreo 50 de metri, cu geamul spart și plin de sânge, mă gândeam să nu facă și altceva, apoi am intrat direct în casă. Am luat un prosop, l-am pus pe față și am sunat la salvare”, a povestit Ionuț, pentru Gândul.

”Storceam sânge din haine”

Tânărul a fost dus de urgență la spitalul din Câmpina, însă rănile suferite erau foarte profunde, așa că a fost transferat la spitalul din Ploiești. Odată ajuns aici, până și medicii au fost surprinși că a scăpat cu viață. Pe lângă cioburile care i-au fost extrase din față, medicii i-au scos și un ciob care i s-a înfipt în carotidă. Doar o minune a făcut ca bucata de sticlă să nu-i secționeze carotida și să-și piardă viața.

”M-au dus la spitalul din Câmpina, iar când au văzut cum arăt, au zis că nu au ce să-mi facă. Mi-au spus că trebuie să mă duc la Ploiești, la Chirurgie Plastică, să mă coasă. M-au curățat și m-au trimis la Spitalul Județean Ploiești. Hainele erau pline de sânge, storceam sânge din ele, mi-au dat niște pijamale. Am fost tăiat foarte rău pe față. Culmea a fost că în carotidă mi-a sărit un ciob, dar am avut noroc că nu a secționat-o. Am stat internat în spital trei zile”, a mai spus tânărul.

După agresiunea suferită, Ionuț Alexe a fost spitalizat timp de trei zile (sursa foto: arhivă personală)

În cursul serii, polițiștii au reușit să-l identifice pe agresor. Este vorba despre Viorel Cernat, un individ care-și face veacul pe la magazinul amplasat la parterul unui bloc din vecinătate, unde se vând și băuturi alcoolice. Localnicii povestesc că un grup de cheflii din zonă obișnuiește să se strângă în fața acestui magazin, unde consumă regulat băuturi alcoolice.

Oamenii mai spun că, după ce beau, petrecăreții ar obișnui să se ia fără motive de trecători și de femei, chiar și de mame cu copii. Cu toate acestea, Poliția din Poiana Câmpina nu ar fi luat nicio măsură, iar magazinul vinde în continuare băuturi alcoolice care sunt consumate la fața locului, deși legea interzice acest lucru.

Ionuț a rămas cu cicatrice vizibile după ce cioburile i-au tăiat fața (sursă foto: arhivă personală)

Agresorul s-a ales cu dosar penal pentru vătămare corporală și distrugere

Poliția a confirmat incidentul, dar raportul întocmit de oamenii legii din Câmpina prezintă diferit cele întâmplate.

”La data de 2 aprilie a.c., în jurul orei 18.30, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Câmpina au fost sesizați de către o femeie cu privire la faptul că fiul său, în vârstă de 25 de ani, din comuna Poiana Câmpina, ar fi fost agresat fizic de un bărbat, pe raza comunei, fiind spart și geamul unei portiere a mașinii acestuia. În baza sesizării, polițiștii s-au deplasat la fața locului, din verificări reieșind faptul că, pe fondul consumului de băuturi alcoolice de către un bărbat de 45 de ani, ar fi izbucnit un conflict spontan cu fiul apelantei, care a avut loc în dreptul unei unități de alimentație publică din comună.

Pentru a nu degenera acest conflict, tânărul de 25 de ani a plecat către domiciliu, revenind ulterior și urcându-se în autoturismul său, moment în care bărbatul de 45 de ani ar fi spart geamul unei portiere de pe partea stângă a autoturismului acestuia, cu o sticlă, cioburile ricoșând în fața tânărului, provocându-i astfel mai multe leziuni.

Tânărul a fost transportat la spital în vederea acordării de îngrijiri medicale de specialitate, rămânând internat. În baza probatoriului administrat, față de bărbatul de 45 de ani a fost luată măsura reținerii pentru 24 de ore. În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă și distrugere”, a spus purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Prahova, Maria Magdalena Rădulescu.

În timp ce victima sa încă are de tras după cele întâmplate și nu știe în ce măsură nu va rămâne cu semne pe viață, individul care l-a agresat se plimbă liber prin comună, deși nu este la prima abatere.

Agresorul a aruncat cu o sticlă de bere în geamul lateral stâng al mașinii (sursă foto: arhivă personală)

Individul care l-a mutilat pe tânăr are antecedente de violență

Viorel Cernat a fost trimis în judecată pentru săvârșirea infracțiunilor de violență în familie, lovire sau alte violențe, după ce și-ar fi bătut cumnata.

Mai mult, acum doi ani, în 2021, el a fost prins de mai multe ori la furat de lemne și a făcut muncă în folosul comunității la Primăria din comuna Poiana Câmpina, după ce inițial ar fi trebuit să plătească mai multe amenzi care au însumat peste 10.000 de lei.

În ceea ce-l privește pe Ionuț, medicii i-au scos firele, dar le-a fost greu să aprecieze cum se vor repara în timp cicatricile de pe fața tânărului, care au fost profunde.

”A fost plagă deschisă destul de gravă. Mi-au scos firele. Nu știu cum va evolua. Domnul doctor mi-a spus că am un avantaj mare că nu fumez. Între timp, am scos și certificat medico-legal și acum urmează să adun probe ca să înaintez cu procesul”, a adăugat tânărul.


CITEȘTE ȘI:

Un bărbat a fost cusut și băgat în ghips, după ce a fost BĂTUT cu ranga de un politician din Dâmbovița

Bărbatul care ar fi agresat-o pe femeia găsită INCONȘTIENTĂ în scara unui bloc din Centrul Vechi, depistat de Poliție

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
După ce a câștigat 1 milion $ la loterie, o femeie s-a gândit să mai...
Fiartă pe 700.000 de euro! Ce a putut să facă Bianca Drăgușanu, de mână cu...
FOTO. Antonia, ce apariție! Nimeni nu se gândea că o va vedea așa
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
S-a aflat motivul pentru care a murit Gabriela, micuța de 4 ani cu chip de...
Actrița celebră, la un pas de PARALIZIE! A descoperit că are o TUMORĂ pe măduvă
Mesaje de Paște 2024. Urări calde și felicitări pentru cei dragi
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Există români care nu și-au primit pensiile înainte de Paște: „Mi-am făcut niște calcule. Mă...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
China a lansat o sondă pentru a colecta eşantioane de pe faţa ascunsă a Lunii
Descoperire ULUITOARE la polii Pământului! Se întâmplă chiar acum
Mașinile care nu mai trec ITP-ul. Vor pica inspecția tehnică periodică
Pasca cu ciocolată, fără zahăr sau gluten. Rețetă perfectă și pentru vegani
I-a cerut soțului o fotografie cu bebelușul celui mai bun prieten al său, dar a...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Mioara Velicu rememorează copilăria autentică de la sat: „Am crescut într-o familie cu 8 copii....
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Copiii lui Maradona vor ca trupul marelui fotbalist să fie într-un mausoleu