Un tânăr din Cluj a obținut locul 3 la Campionatul Mondial din Italia cu o pizza în stil românesc, numită „Bucovina”, folosind o rețetă originală.
Concurenții au avut la dispoziție 20 de minute ca să îi convingă pe cei șase jurați, iar pizza cu păstrăv afumat și maturat în cetină de brad, propusă de român, a câștigat imediat atenția prin textura și aromele originale, informează Știrile Pro TV.
A concurat cu peste 700 de bucătari profesioniști din peste 50 de țări și s-a clasat pe locul trei, cu același punctaj obținut de doi italieni.
Andrei are 31 de ani și lucrează într-o pizzerie din Cluj-Napoca, după ce a făcut mai multe cursuri de specializare. Și, pentru că deține o păstrăvărie în Vatra Dornei, i-a venit ideea să încerce această combinație neobișnuită.
Andrei lucrează la o pizzerie din Cluj-Napoca
Alături de bucățelele de păstrăv, pe blatul pufos pune și o cremă de mazăre verde, mozzarella și brânză românească.
Potrivit Asociației Pizzarilor Profesioniști din România, țara noastră este foarte aproape să întreacă Italia la numărul de pizza comandate pentru că afacerile în domeniu au înflorit.
De altfel, anul trecut țara noastră a ajuns pe locul 2 în Europa la numărul de comenzi de pizza, conform datelor furnizate de o companie de livrări.
FOTO -Captură video: Știrile Pro TV