Unul dintre liderii PNL Diaspora a murit după ce a suferit un infarct. Cunoștințele fac apel în vederea găsirii unei rude, pentru a nu fi incinerat

Unul dintre liderii PNL Diaspora a murit după ce a suferit un infarct. Cunoștințele fac apel în vederea găsirii unei rude, pentru a nu fi incinerat
Foto: Știri Diaspora
Publicat: 14/02/2021, 11:08

Mihai Petre Săbăilă, unul dintre liderii PNL Diaspora, a murit în urmă cu două zile în Spania, după ce a suferit un infarct. Mihai a murit singur, printre străini, iar acum se află la un pas de a fi incinerat.

Vestea a fost dată de Lavinia Năstase, prietenă apropiată a fostului președinte PNL Spania și fost membru în Biroul PNL Diaspora.

Apel în vederea găsirii unei rude

Potrivit  infoargesnews.ro. nicio rudă, cât de îndepărtată ar fi, nu a apărut pentru a semna actele de repatriere care să permită ca Mihai să poată fi adus acasă și îngropat creștinește.

Părinții lui Mihai au murit, mama chiar de curând, sfârșind în brațele sale.

Cunoștințele sale au început un adevărat maraton pe rețelele de socializare în vederea găsirii unei rude care să îl poată aducea acasă, la Argeș, pe Mihai Petre Săbăilă.

Cine a fost Mihai Petre Săbăilă

Mihai Petre Săbăilă, fost membru al PNL Diaspora, a fost implicat în viața comunității de români din Spania.  De asemenea, ca președinte al Asociației Cultura Românească, din San Sebastian, a promovat valorile Argeșului și României, relatează jurnaluldearges.ro.

Născut la Piteşti, cu părinţii din Albota, el se stabilise, din 2008, la San Sebastian, în Ţara Bascilor (Spania).  Mihai Petre Săbăilă a fost preşedinte al Asociaţiei „Cultura românească” din San Sebastian, lider PNL Spania și membru în Biroul PNL Diaspora. Ca un bun ambasador al meleagurilor natale, visul lui era ca Piteştiul să devină Capitala Europeană de Cultură, după ce, în 2017, regiunea adoptivă – San Sebastian – a obţinut acest titlu.   Mihai Petre Săbăilă a organizat ani buni, în calitate de lider al asociaţiei din San Sebastian, activităţi artistice, culturale, gastronomice şi sociale pentru argeşenii din Diaspora, fiind extrem de activ în ceea ce priveşte promovarea judeţului nostru şi a valorilor sale în Ţara Bascilor

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase