UPDATE | Doi polițiști au fost reținuți în cazul inginerului din Pitești care a murit după ce a fost imobilizat. Procurorii vor cere luni arestarea preventivă- VIDEO

Publicat: 18/04/2021, 20:30
Actualizat: 18/04/2021, 20:40

Agenții de poliție Daniel Drăghici și Ilie Florea au fost reținuți pentru 24 de ore, de procurorii Parchetului Tribunalului Argeș, după ce au dat declarații despre cum l-au imobilizat pe inginerul Zaharia Barbu, care a murit după ce l-au trântit și imobilizat la pământ. Medicii legiști au stabilit că inginerul a murit asfixiat, din cauza presiunii pe gât și pe piept.

UPDATE: Cei doi polițiști au fost duși în arest după ce procurorii au emis pe numele lor ordonanțe de reținere pentru 24 de ore, ei având acum calitatea de suspect.

Luni dimineață, ei vor fi duși din nou la audieri și va fi pusă în mișcare acțiunea penală, iar de la acel moment, anchetatorii vor cere instanței arestarea lor preventivă, pentru lovituri cauzatoare de moarte, au declarat, pentru Gândul, surse judiciare.

Dosarul va ajunge la Tribunalul Argeș, care va decide dacă polițiștii Daniel Drăghici și Ilie Florea vor fi arestați preventiv pentru 30 de zile, vor fi plasați în arest la domiciliu sau vor fi cercetați sub control judiciar.


Prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș, Marius Ștefan, a anunțat că cei doi polițiști sunt cercetați pentru loviri sau vătămări cauzatoare de moarte.

Magistratul a explicat că a fost decisă schimbarea încadrării juridice din ucidere din culpă în loviri sau vătămări cauzatoare de moarte. Decizia a fost luată după analizarea imaginilor, a declarațiilor martorilor și a rezultatului autopsiei.

„Au fost reținuți doi polițiști sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de purtare abuzivă și loviri sau vătămări cauzatoare de moarte. S-a schimbat încadrarea din ucidere culpă în loviri sau vătămări cauzatoare de moarte. Pentru infracțiunea gravă, loviri sau vătămări cauzatoare de moarte, legea prevede pedeapsa închisorii de la 6 la 12 ani.

Am avut în vedere toate probele administrate până la acest moment. Au fost analizate imaginile, declarațiile martorilor și raportul de necropsie. Cei doi au încercat să aducă variante, țin de exercitarea dreptului la apărare”, a declarat prim-procurorul Marius Ștefan.

Doi agenți de Poliție au fost reținuți după ce au imobilizat violent un bărbat, iar acesta a decedat

Bărbatul care a decedat în timp ce era imobilizat de către poliţişti a avut o moarte violentă, susține medicul legist Dan Manu. Bărbatul a murit asfixiat şi a avut mai multe traumatisme.

Sandu Barbu este victima de 63 de ani care a murit în urma intervenției polițistului Drăghici Daniel.

Potrivit unor surse, numele celui de-al doilea polițist reținut este Ilie Florea.

Medicul legist a prezentat duminică primele concluzii ale anchetei în cazul bărbatului decedat după ce a fost imobilizat de poliţişti. Moartea fost violentă, bărbatul a murit asfixiat în urma comprimării părţilor moi ale gâtului şi ale toracelui. De asemenea, medicul legist susţine că victima avea mai multe traumatisme, dar şi o alcoolemie de peste 2 la mie.

Au fost audiate toate persoanele aflate la faţa locului

Procurorul cazului a dezvăluit faptul că deja au fost audiate toate persoanele aflate la faţa locului, inclusiv poliţiştii.

Au fost văzute imaginile, au fost identificate persoanele şi vom cere informaţii de la medicul de familie, a precizat procurorul.

Corpul neînsuflețit al bărbatului a fost ridicat, iar familia se pregătește de înmormântare. Vecinii spun că era un om bun, și chiar dacă bea, niciodată nu a făcut scandal. Ei îi acuză pe polițiști pentru comportamentul violent.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase