Vaccinul AstraZeneca a ajuns la Polul Sud după nouă luni de la lansare

Vaccinul AstraZeneca a ajuns la Polul Sud după nouă luni de la lansare
Foto: Unsplash.com/ caracter ilustrativ
Publicat: 07/10/2021, 18:42

Un transport de vaccinuri AstraZeneca a străbătut patru continente pentru  a ajunge la baza antarctică britanică Rothera, la Polul Sud, locuită de un grup de cercetători.

Călătoria de 16.000 km a fost finalizată în mai puțin de 92 de ore, pentru a asigura conservarea perfectă a vaccinului la temperaturi cuprinse între 2 și 8 grade Celsius.

Există condiții speciale pentru depozitarea mărfurilor. Dozele de vaccin trebuie păstrate la 2-8 ° C într-un recipient special pentru transport. Ultima etapă a călătoriei, până la baza Rothera, a fost făcută la bordul unui mic avion Twin Otter, potrivit BBC.

Prețioasa încărcătură a plecat cu avionul militar de la baza Brize Norton (nord-vestul Londrei), trecând prin Senegal și Insulele Falkland, înainte de a ajunge la baza de cercetare britanică situată pe Insula Adelaide, în Peninsula Antarctică.

Este cel mai sudic punct atins de vaccinul AstraZeneca

Această expediție îndepărtată a fost orchestrată de organizația de dezvoltare internațională non-profit, Crown Agents, în numele Ministerului de Externe. Fergus Drake, CEO al agenților Crown, care a declarat că lucrează „din martie pentru a trimite vaccinuri, literalmente până la capătul pământului”.

„Am livrat vaccinurile până la capătul pământului”, a spus Fergus Drake, șeful ONG-ului Agenți Crown care a lucrat la proiect cu Ministerul Apărării britanic.

Baza antarctică Rothera găzduiește aproximativ 20 de persoane în timpul iernii și până la 100 de persoane, inclusiv biologi și meteorologi, ingineri, un scafandru și un medic.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase